Sport en cultuur

Van al de 24 onderverenigingen die het DSC rijk is, ben je als eerstejaars gratis lid. Zo kan je als kersverse student overal rondkijken om te zien wat het DSC te bieden heeft. De activiteiten en sportmogelijkheden zijn erg divers en zo is er voor ieder wat wils.

Sportactiviteiten

De activiteiten en sporten zijn onder andere: roeien, schaatsen, tennis/squash, hockey, zweefvliegen, basketball, debatteren, golf, muziek, rugby, klimmen/tourskiën, lezingen, autorijden/rally's, voetbal, schieten, paardrijden, schaken/bridgen, zeilen, toneel, fotograferen, beleggen, kite surfen en schermen/krachttraining.

Hockey
Als je in je nieuwe studentenstad goed wil gaan hockeyen, kan je in Delft terecht bij de grootste studenten hockeyclub: DSHC. Er zijn 11 herenteams en 5 damesteams. Er wordt, zowel door topteams als recreatieteams, minstens een keer in de week getraind, onder leiding van onze eigen trainers. Daarnaast is er natuurlijk iedere zondag veel gezelligheid op en rond de velden. Wil je een kijkje komen nemen of wil je een training meedoen in één van onze teams, dan kan je bellen naar Nynke (06-14023265) of Djurre (06-14536787).

Rugby
De Delftsche Studenten Rugby- Club werd in 1918 opgericht en is daarmee de oudste rugbyclub van Nederland. De DSR-C heeft twee rugbyteams in de competitie en een zogenaamd Jonghe-Honden team waar eerstejaars ervaringen kunnen opdoen. Op dit moment komt het eerste team uit in de ereklasse, het hoogste haalbare niveau in Nederland. Ben je benieuwd of jij het aankan? Bel dan Lars (06-18697291) om een keer mee te trainen.

Roeien
Roeien is dé studentensport bij uitstek. Vooral de combinatie studie, sociëteitsleven en topsport vraagt veel discipline, maar geeft ook een hoop voldoening. Afgelopen jaar was er zelfs een Lagaaier naar de Olympische spelen in Beijing gegaan. Verderop in deze BINAS, in het hoofdstuk sportverengingen, vind je meer informatie over Laga.

Zeilen
Onze zeilvereniging 'De Brielse Maas' heeft een eigen gebouw met haven. Hier liggen acht 16 m2 en vijf gloednieuwe laser vago's klaar voor leden van het DSC. In de zomer geven leden zeilles aan kinderen van 8 tot 18 jaar. Als je van zeilen houdt of het leuk lijkt zeilinstructeur te worden, is 'De Brielse Maas' iets voor jou.

Zweefvliegen
De Delftsche Studenten Aeroclub (DSA) is de actiefste zweefvliegvereniging voor studenten. De vereniging bezit een vijftal moderne zweefvliegtuigen die voor zowel les- als prestatievluchten worden gebruikt. Wil jij weten hoe de wereld eruitziet vanuit een zweefvliegtuig? Bel 015-2150036 Kom ook langs in de OWee om een vlucht te maken!

Klimmen en toerskiën
Bij de Delftsche Studenten Alpen Club (DSAC) kun je het hele jaar door klimmen, zowel binnen als buiten. In de wintermaanden organiseert DSAC bovendien een toerski/snowboard week. Dit is de ideale mogelijkheid om voor een 'studententarief' te gaan toerskiën/snowboarden.

Kitesurfen
Drie jaar geleden is er een groep leden geweest die behoefte had aan een vernieuwende activiteit: kitesurfen. Het dispuut 'Delft Student Surf Skate Snowboard Society' (DS5) is opgericht, voor mensen die houden van 'extreme sports' zoals surfen, skaten en snowboarden.

Toneel
Jaarlijks organiseert de ondervereniging 'Tooneel' het grote galatoneelstuk en een aantal festivals. Direct aan het begin van je lidmaatschap heb je de mogelijkheid om te ontdekken of toneelspelen iets voor jou is. Wat is er mooier dan zelf op het toneel staan en het publiek te overmeesteren met jouw zang,- dans of toneeltalenten? Als dit jou aanspreekt, krijg je mogelijkheden genoeg om deze vaardigheden te ontwikkelen.