Leer het Delftsch Studenten Corps kennen!

Jouw studententijd staat op punt te beginnen! Je hebt gekozen voor een uitdagende studie in een mooie stad, hard studeren, op kamers wonen en nieuwe vrienden ontmoeten. Al deze elementen, of een combinatie daarvan vind je bij het Delftsch Studenten Corps, de oudste en meest toonaangevende studentenvereniging van Delft. Bruisende feesten, studentenhuizen en boeiende activiteiten gecombineerd met een goed studiebegeleidingsysteem zorgen voor een schitterende studententijd, en verreweg ook de actiefste. Bij ons kan je na het studeren niet alleen komen om een drankje met je vrienden te drinken, maar ook om mee te doen aan allerlei activiteiten die georganiseerd worden of die jezelf hebt georganiseerd.

Op deze website vertellen wij zo veel mogelijk over het DSC, maar als je echt een goed indruk wil krijgen, kan je natuurlijk altijd langskomen. Je bent van harte uitgenodigd tijdens de OWee op Phoenixstraat 30 of gewoon als je al een keertje in Delft bent.

Sociëteit 'Phoenix'

Het verenigingsleven speelt zich voor het grootste deel af op onze sociëteit aan de Phoenixstraat. Sociëteit 'Phoenix' is de mooiste studentensociëteit van Nederland. Als je binnenkomt zie je in de voorzaal direct de monumentale plafondschilderingen. Het glas en lood boven de middenzaal, het parket en het meubilair, maken Sociëteit 'Phoenix' extra uniek.

Na een dag hard studeren kun je hier eten en een pilsje drinken. Vijf dagen per week, is de sociëteit geopend en er valt altijd wel iets te beleven. Naast de grote sociëteitszaal, heeft 'Phoenix', een grote bibliotheek, een oefenruimte voor muziek (met een prachtige vleugel), een full colour huisdrukkerij, een doka, biljarttafels en de enige studentendiscotheek van Delft: Lorre!

Structuur

Het Delftsch Studenten Corps kent onderverenigingen, jaarclubs, verticalen en disputen. Aan het begin van je lidmaatschap vormen alle eerstejaars met een aantal vrienden een jaarclub, die ongeveer uit 15 jongens of meisjes bestaat. Jaarclubs vormen een hechte groep, waarmee je feesten organiseert, op vakantie gaat, heel veel lol beleeft en borrelt op de sociëteit. Zelfs na je studententijd in Delft blijft de band met je jaarclub bestaan. Daarnaast vormen verticalen, disputen en onderverenigingen andere mogelijkheden om met veel verschillende leden in contact te komen.

Feest

Behalve alle interessante en gezellige activiteiten die door onderverenigingen en disputen worden georganiseerd, biedt het DSC natuurlijk ook andere vormen van ontspanning. Naast het jaarlijkse gala wordt ongeveer 6 keer per jaar op de sociëteit een groot feest georganiseerd, en in de maand maart wordt altijd het hoogtepunt bereikt: dan is het tijd voor de 3-daagse Kriminele. Dit is een feest waarvoor de hele Sociëteit wordt omgebouwd en alle verklede feestgangers te kunnen ontvangen. De Kriminele staat bekend als het mooiste studentenfeest van Nederland, en trekt dus altijd volle zalen!

Meisjes op het DSC

Op het DSC worden steeds meer meisjes lid. In de afgelopen vier jaar stijgt de populariteit enorm en komen er jaarlijks wel 5 meisjes clubs bij! De meisjes op het DSC zijn zeer actief; in vrijwel ieder bestuur of commissie zitten wel een of meerdere meisjes. De MAC (meisjes activiteiten commissie) verzorgt gedurende het jaar vele activiteiten speciaal voor alle meisjes, zoals een cursus tapas maken, een pilatus workshop, een Grey's Anatomy avond, een rally rit voor het gala en een spetterend eindfeest. Deze activiteiten worden met veel enthousiasme georganiseerd en zijn voor alle meisjes toegankelijk.