Activiteiten

De verbanden van Dizkartes organiseren veel, verschillende activiteiten. Zoals de Dies. Dit jaar bestaat Dizkartes negentien jaar! De verjaardag wordt elk jaar groots gevierd met drie daags diesfeest in november. Tijdens de dies worden er leuke en ludieke activiteiten georganiseerd. Zo kwamen Def Rhymz en Brace dit jaar optreden, werd er gegolfd in het centrum en was er een cantus.

Eén keer in de vijf jaar vieren we een groots Lustrumfeest. In 2005 vierde Dizkartes haar derde Lustrum. Er werd een negen dagen durend feest georganiseerd dat zijn weerga niet kende! Speciaal voor deze gelegenheid werd een oude fabriekshal omgetoverd tot een daverende feestlocatie. Gedurende de week waren er activiteiten als een gala, een culturele dag, een externe dag, en nog veel meer. Veel bekende namen als Rooyackers Kamps en Kamps, DJ Laidback Luke en Relax passeerden de revue. In 2010 zal het vierde Lustrum weer uitbundig gevierd worden.

Ieder jaar organiseert de Reiscommissie een buitenlandse reis. Zestig Dizkartianen gaan op een 5-daagse reis naar een bruisende plek in Europa waar ze boeiende bezienswaardigheden bezoeken en een gezellige tijd hebben. Afgelopen jaar zijn we naar Madrid geweest, met lekker weer en leuke activiteiten was dit een zeer geslaagde trip!

Elk jaar worden kerst en oud & nieuw feestelijk gevierd op de Sociëteit. Daarnaast wordt in de nacht voor Koninginnedag altijd een groot feest georganiseerd door de Activiteitencommissie. Alles staat in het teken van het koninklijk huis, en de kroeg is oranje gekleurd.

Ook een gala kan uiteraard niet ontbreken. In stijl gekleed in een sfeervolle locatie, gaat het dak er helemaal af op de beats van diverse artiesten. Zo staan dit jaar The Opposites, Starkoo en nog vele anderen op het programma.

Naast feesten en andere activiteiten die voornamelijk om gezelligheid draaien, worden er bij Dizkartes ook serieuzere activiteiten georganiseerd. Deze worden onder andere georganiseerd door Spiritus, de culturele commissie. In verkiezingstijden organiseren zij een debat tussen verschillende partijen, maar ook organiseerden zij de afgelopen jaren uitjes door de omgeving van Groningen.
Verder worden er diverse sportwedstrijden, themafeesten, pokeravonden, een jaarlijks zeilkamp en ski-reis en andere activiteiten georganiseerd. Kortom, genoeg te doen om je te vermaken tijdens je studententijd!