Sinds 2000 is de sociëteit van Dizkartes gevestigd aan de Peperstraat 21, middenin het uitgaansgebied van Groningen. De Peperstraat is een ideale plek voor onze vereniging. Het is op loopafstand van het station en binnen een minuut ben je op de grote markt.

In dit monumentale pand vinden alle feesten en veel van de activiteiten van Dizkartes plaats. Er zijn twee barren: de tuinbar en de benedenbar. In de tuinbar kan je altijd terecht voor een biertje, een borrel en om gezellig te kletsen. De bar heeft de sfeer van een bruin café en er staat, naast het vertouwde Heineken, speciaal bier op de tap. In de benedenbar kan je naast een biertje drinken, ook de dansvloer onveilig maken. Verder zijn er meerdere ruimtes voor commissies en andere verbanden om te vergaderen of te overleggen. Overdag kunnen leden altijd langskomen voor koffie en thee. Bovendien is er in de zomer buiten een terras waar je een lekker witbiertje of een rosé kunt nuttigen.

Het pand tegenover Peperstraat 21, nummer 14 is ook in gebruik door Dizkartes. Daar worden onder andere commissievergaderingen gehouden.

Om de sociëteit zowel overdag als 's avonds draaiende te houden is de sociëteitscommissie, ook wel de soccie genoemd, opgericht. Zij staan 's avonds achter de bar en zorgen dat alles er de volgende dag weer goed en schoon uitziet. De soccie bestaat uit vier tapploegen, elk met een eigen karakter. Deze tapploegen zijn hechte groepen die ook buiten de sociëteit dingen met elkaar ondernemen.