Roel Haeren

Beste aankomende student,

In 2005 kwam ik naar Maastricht om Geneeskunde te gaan studeren. Natuurlijk kwam ik voor de studie naar Maastricht, maar ik had me voorgenomen om ook wat moois van mijn studententijd te maken.

Tijdens de INKOM, de introductieweek van de universiteit, kwam ik in aanraking met de verschillende studentenverenigingen. Gedurende 4 dagen wordt er om jou gestreden, want alle vereniging beweren dat zij het gaafst en leukst zijn. Maar mijn keuze was na wat gave feesten en goed nadenken op dag 4 gemaakt: ik wilde lid worden bij KoKo.

Waarom ik dit toen wilde? Om de simpele reden dat KoKo jou de mogelijkheid biedt om zelf te kiezen wat je wilt. Je haalt eruit wat je erin stopt en dat sprak me wel aan. Ik had nog geen idee of mijn studie druk zou worden dus ik wilde deze keuzevrijheid wel hebben. Een keuze die mij een hoop heeft opgeleverd.

KoKo kent geen ontgroening maar een gaaf introductieweekend en daarna nog enkele dagen alleen maar feest. Een mooie start en een normale manier om mensen van jouw jaar te leren kennen. Al snel was de jaarclub gevormd en ook zat ik al snel in een commissie. Op deze manier waren 2 avonden van de week voor mij lekker gevuld en kon ik voor de rest mijn tijd nog steeds zelf indelen.

KoKo staat bekend om zijn feesten en organiseert er door het jaar heen dan ook gigantisch veel. Allemaal even gaaf en ik heb er altijd al van genoten. Ook organiseert KoKo een hoop sportactiviteiten en dat sprak mij ook erg aan en daar geniet ik nog steeds van. Ik kan nu sport, studie en gezelligheid mooi in 1 club combineren. KoKo biedt eigenlijk een mooi totaalplaatje. Inmiddels ben ik ook nog bij een dispuut gegaan en ben ik zeer actief geworden in de vereniging. Ik geniet van alle mooie dingen die KoKo organiseert maar vooral van de gezelligheid die er is. Er zijn veel verschillende soorten mensen en dat kan allemaal prima naast elkaar. Er is veel acceptatie bij KoKo, dat is mooi. Verder heb ik hier ook veel vrienden gemaakt en weet ik zeker dat dit de mensen zijn met wie ik later nog steeds kan rondhangen, gewoon omdat we zoveel hebben meegemaakt.

Dus al met al ben ik erg blij lid te zijn van KoKo. Ik heb er geen verplichtingen en kan zelf bepalen wat ik allemaal wil doen. Hierdoor kan ik mijn hobby's, vrienden van thuis, nieuwe vrienden in Maastricht en veel gezelligheid samen met mijn studie combineren. Kortom KoKo biedt van alles en nog meer en dat kan perfect met je studie, omdat er bij KoKo de ruimte voor is! Heerlijk om lid van te zijn!