De vereniging SV KoKo

Studentenvereniging KoKo is op 17 augustus 1976 opgericht om alle studentenactiviteiten in de toen nog jonge studentenstad Maastricht te coördineren. In de ruim 30 jaren die volgden heeft KoKo zich ontwikkeld tot een volwaardige studentenvereniging. Een vereniging met meer dan 50 leden in het hart van het Maastrichtse studentenleven.

KoKo wordt gekenmerkt door zijn vrije en open karakter, zijn gelijkwaardigheid van leden en diversiteit op alle gebied. In onderstaande tekst staan deze algemene begrippen meer uitgelegd en kun je zien wat KoKo hiermee bedoelt en wat voor een vereniging KoKo is.

Wat is KoKo?

KoKo is een studentenvereniging met een mooi pand vlakbij het station en het uitgaanscentrum van Maastricht. Wij bieden onze leden ontzettend veel zelf georganiseerde activiteiten en vooral een mooie plek voor gezelligheid.

KoKo is een unieke vereniging in Maastricht. Wij zijn een vereniging met een open en vrij karakter. Zo kennen wij geen ontgroening maar een introductieweekend dat bol staat van gave activiteiten en gezelligheid. Daarnaast is bij KoKo iedereen welkom en heeft KoKo een heleboel verschillende leden. Deze verscheidenheid van leden is geen enkel probleem. Sterker nog het is juist de kracht van onze vereniging dat iedereen zijn plekje binnen de vereniging heeft en kan vinden. Hieruit blijkt ook het belang dat wij hechten aan gelijkwaardigheid van onze leden.

Zoals al aangegeven hebben wij een divers ledenbestand. Deze diversiteit komt overal in onze vereniging terug. Wij organiseren bijvoorbeeld enorm veel activiteiten. Hierbij kun je denken aan wekelijkse feesten en borrels maar ook aan sportactiviteiten en culturele activiteiten. De activiteiten zijn per week verschillend en variëren van een cabaretavond tot een voetbaltoernooi en van een gala tot een avond waarop er geworsteld wordt in een zwembad gevuld met spaghetti en rode saus.

De leden

KoKo heeft een enorm divers aanbod van leden. De meest uiteenlopende studierichtingen, zowel HBO als Universitair, zijn vertegenwoordigd. Door deze variatie komt iedereen wel iemand tegen die bij hem of haar past. Wat KoKo typeert is dat al deze verschillende mensen op een relaxte manier samen de vereniging vormen.

Op deze manier zul jij als nieuwe studenten je al snel thuis voelen in Maastricht. Je doet veel nieuwe contacten op, hebt een mooie plek om je studententijd door te brengen en geniet je bovendien van al het goeds dat een studentenvereniging je kan bieden.