Nadine Arce, Derdejaars Internationale Ontwikkelingsstudies

Toen ik in Wageningen kwam dacht ik dat het een suffe stad zou zijn om te studeren. In Utrecht, waar ik vandaan kom, kreeg ik aparte reacties… Wageningen, wat doe je daar nou weer? Maar al heel snel was ik van mening veranderd. Wageningen is een kleine en gezellige stad waar je elkaar gemakkelijk tegenkomt. Tijdens de Algemene Introductie Dagen wist ik dat ik ergens lid wilde worden. Ik heb toen alle verenigingen bezocht en ik vond KSV Franciscus gelijk de leukste. Het is een traditionele vereniging met veel gebruiken en tradities, maar tegelijkertijd hangt er ook wel een relaxte sfeer en voelt iedereen er zich thuis. Ik ben lid geworden van een dispuut en ook heb ik een jaarclub. Nu ben ik derdejaars van de studie Internationale Ontwikkelingsstudies, de meeste vakken heb ik gehaald en ondertussen ben ik een paar maanden bezig als bestuurslid van deze mooie vereniging. Mijn studententijd wordt echt verrijkt doordat ik hier lid geworden ben.

Kester Smits, derdejaars Voeding en Gezondheid

Wageningen, een dorp vergeleken met andere studentensteden in het land. In eerste instantie stond ik niet te popelen om in Wageningen te gaan studeren maar gelukkig kan ik hier helemaal op terug gekomen. Wageningen is inderdaad een klein stadje, maar dat maakt het niet minder fijn om te studeren. Alles is er binnen loopafstand (natuur/kroeg/universiteit) en na drie jaar studeren kan je niet meer door de hoogstraat lopen zonder iemand bekends tegen te komen.

KSV Franciscus heeft me zeker geholpen mijn draai te vinden in Wageningen. Ik hockey bij Heeren 1 van Franciscus, ben via de vereniging aan een baan gekomen en vrijwel al mijn vrienden vind ik ook op Franciscus. Ik kan dus met zekerheid zeggen dat Franciscus een ieder ontzettend veel te bieden heeft. Ik raad dan ook een ieder zeker lid te worden, is het niet bij Franciscus dan ergens anders. Wageningen heeft zijn beperkingen maar als lid bij een vereniging kan het een fantastische studententijd worden, en natuurlijk als lid van KSV in het bijzonder!!