Business IT & Management

Tijdens de studie Business IT & Management leer je een brug te slaan tussen organisaties en hun medewerkers en ICT-techniek. Zo breng je informatiestromen, wensen en eisen in kaart en leer je dit over te brengen aan de specialisten die de softwaresystemen bouwen. De studie combineert bedrijfskunde en organisatiekunde met ICT-kennis.

Je leert alles over het verbeteren van bedrijfsprocessen en informatiesystemen. Zo ontdek je hoe je bedrijfsprocessen efficiënter maakt. Een voorbeeld hiervan is: welk computerprogramma kan het beste gebruikt worden voor externe communicatie? Je leert een inschatting te maken hoeveel tijd en geld de ontwikkeling en implementatie van nieuwe ICT-toepassingen gaat kosten en wat het oplevert. Deze informatie hebben bedrijven nodig om te beslissen of het project de moeite en kosten waard is.

In je eerste jaar

Je eerste jaar is een basis jaar waarin je vakken behandelt als bedrijfskunde, logistiek, webprogrammering en inleiding security. Het aanbod en de inhoud van de vakken kunnen per onderwijs instelling verschillen.

Toelatingseisen

Met elk havo- en vwo eindexamenprofiel word je toegelaten op de opleiding Business IT & Management. Wel wordt er van je verwacht dat je een grote affiniteit hebt met computers en ICT.