Fysiotherapie

Bij de universitaire studie Fysiotherapie leer je niet alleen hoe iemand het beste kan bewegen, maar ook hoe dit er precies in het lichaam uitziet. De studie is gericht op het bestuderen van het houdings-en bewegingsapparaat. Denk bijvoorbeeld aan het optimaal trainen van een sporter na een blessure. Je meet dan het zuurstofgehalte in het bloed en de mate van verzuring in de spieren. Vanaf het eerste jaar maken studenten al kennis met het behandelen van patiënten.

Studenten leren op complexe medische vragen een antwoord geven. Bijvoorbeeld: welk bewegingsprogramma stel je vast voor een chronisch zieke COPD-patiënt met artrose en beginnende Parkinson? De beweging die goed is voor de ene ziekte is niet altijd gunstig voor de andere.

Anders dan bij de hbo-studie Fysiotherapie krijgen studenten vakken als inspanningsfysiologie, filosofie, ethiek, statistiek, pathologie en zeer uitgebreide anatomie.

De studie is alleen toegankelijk voor vwo’ers met de profielen N&T en N&G. Interesse in de gezondheidszorg is een vereiste.