Artificial Intelligence

Tijdens de studie Artificial Intelligence leer je hoe je de menselijke kennis kan overbrengen op computers en robots. Om deze brug te kunnen slaan, moet je eerst weten hoe het menselijke brein in elkaar zit. Je houdt je bezig met rationeel en logisch nadenken en ontwikkelt computer modellen met menselijk vermogen. Daarnaast leer je hoe je programma’s maakt die taken uitvoeren zonder menselijke hulp, iets wat van groot belang is in de huidige maatschappij. Denk hierbij aan programma’s als bijvoorbeeld zelfrijdende auto’s of e-gates op vliegvelden.

In je eerste jaar

In het eerste jaar van de bachelor Artificial Intelligence bestudeer je vakken zoals Computer Science, wiskunde en psychologie. Hiermee leg je een brede basis in de wereld van kunstmatige intelligentie. Daarnaast leer je hoe je een experiment moet opzetten en hoe je onderzoek moet doen. Je krijgt vakken als Introduction Artificial Intelligence en Introduction Cognitive Psychology.

Toelatingseisen

Met de profielen Natuur en Techniek, Natuur en Gezondheid en Economie en Maatschappij ben je direct toelaatbaar tot de studie Artificial Intelligence. Ook met het eindexamenprofiel Cultuur en Maatschappij kan jij toegelaten worden tot de studie, mits jij wiskunde A of B in jou vakkenpakket hebt zitten. Let op: voor deze studie geldt een numerus fixus.

Let op: voor sommige opleidingen geldt numerus fixus
Voor deze studie is decentrale selectie van toepassing