Cognitive Science and Artificial Intelligence

Tijdens de opleiding Cognitive Science and Artificial Intelligence leer je hoe intelligente systemen zoals zelfrijdende auto’s en zorgrobots werken. Wat moeten die systemen kunnen om met de gebruikers te communiceren, of juist zelfstandig te functioneren? Je krijgt les over menselijke cognitie, machine learning en programmeren. En doordat dit soort slimme techniek steeds belangrijker wordt in onze samenleving, verdiep je je ook in de gevolgen ervan voor het dagelijks leven. Plus je bekijkt hoe we deze systemen op een ethisch verantwoorde manier kunnen gebruiken. De vakken sluiten op elkaar aan en je gaat steeds dieper op de stof in. Het is mogelijk om een semester in het buitenland te studeren. Je sluit je opleiding af met een bachelorscriptie.

In je eerste jaar

In je eerste jaar krijg je inleidende vakken. Ze laten je kennismaken met kunstmatige intelligentie, cognitieve wetenschap en programmeren.

Toelatingseisen

Om aan deze opleiding te kunnen beginnen, moet je een hbo- of vwo-diploma hebben. Het is belangrijk dat je wiskunde A of B hebt gedaan. Ook met een propedeusediploma van een hbo-instelling (behaald in 1986 of later) of een mo-akte word je toegelaten. Als je niet aan de eisen voldoet, kun je een toelatingstoets doen.