Ad Maintenance & Mechanics

De opleiding Ad Maintenance & Mechanics leidt je op tot technisch specialist. De opleiding is praktisch, met veel ruimte voor praktijkopdrachten, projecten en stage.

Tijdens de opleiding verdiep je je kennis over technische installaties en producten: je krijgt vakken over materiaal en werkplaatstechniek, constructieleer en stromingsleer, en technisch tekenen. De nadruk ligt op onderhoud en aanpassingen aan machines. Behalve de technische kant krijg je vakken die je voorbereiden op het werken in een bedrijf. Communicatie, bijvoorbeeld, Engels, en vakken over veiligheid. Zo leer je hoe je binnen een bedrijf kan schakelen tussen het management, en de dagelijkse praktijk op de werkvloer.

In je eerste jaar

Tijdens je eerste jaar krijg je een goede technische basis met veel praktijkopdrachten en workshops. Daarnaast krijg je communicatie, wiskunde en technisch Engels, loopbaanadvies.

Toelatingseisen

Je kan deze opleiding beginnen met een havo-diploma met het profiel N&G of N&T of met een VWO-diploma, met E&M, N&G of N&T, of na een mbo-4 opleiding.