Hoger hotelonderwijs

Hoger hotelonderwijs is een vierjarige hbo-studie die je opleidt tot manager op het gebied van dienstverlening en hospitaliteit. Bij Hoger Hotelonderwijs leer je alles over hoe je een hotel runt, maar je bent ook inzetbaar bij evenementen en in restaurants. Je leert praktische vaardigheden als serveren en etiquette maar ook managementzaken als financiën en personeelsbeleid.

Tijdens de studie ontwikkel je zakelijk inzicht en commerciële vaardigheden. Je verdiept je in marketing, budgetteren en logistiek . Je leert hoe je financiële analyses maakt, hoe een organisatiestructuur eruit ziet of hoe je een businessplan schrijft. Het aanleren van een professionele houding en goede sociale en communicatieve vaardigheden is ook een belangrijk onderdeel van het programma. Je ontwikkelt leidinggevende capaciteiten en weet hoe je een goede gastheer/vrouw kunt zijn.

Om toegelaten te worden tot de opleiding Hoger hotelonderwijs maakt het niet uit welk profiel je volgt op de middelbare school. Vakken als Engels, economie, management en organisatie en een tweede vreemde taal kunnen tijdens de opleiding zeer nuttig zijn. Veel hotelscholen hanteren ook een toelatingsprocedure. Eenmaal toegelaten zal je vakken krijgen als management, etiquette en financiënbeheer. Stages en projecten zijn ook een vast onderdeel van de opleiding.