Dier- en veehouderij

De studie Dier- en veehouderij leert je alles over het commercieel houden van dieren voor agrarische-, natuurbeheer-, gezelschaps-, of sportdoeleinden. Hierbij behandel je veel verschillende onderdelen; van biologie en techniek, tot bedrijfskunde en marketing. De ene hogeschool concentreert zich meer op het bedrijfsmatig houden van bijvoorbeeld koeien, varkens of pluimvee. Andere hogescholen hebben ook specialisaties in de richting van wildlife management, gezelschapsdieren of (wetenschappelijk) onderzoek.

In je eerste jaar

In het eerste jaar van de studie Dier- en veehouderij krijg je een brede basis, waarin je kennis maakt met alle aspecten van het vak Dier- of veehouder. Zo krijg je vakken als Houden van dieren, ondernemerschap, financieel management en Gedrag van het dier. Vaak loop je ook al stage in jouw eerste jaar, maar het aanbod en de inhoud kunnen per onderwijsinstelling verschillen.

Toelatingseisen

Je wordt toegelaten tot Dier- en veehouderij met een havo of vwo natuurprofiel, of met het profiel Economie en Maatschappij met als keuzevak scheikunde.