Voeding en gezondheid

De studie Voeding en Gezondheid leert je alles over de gezonde mens. Je bestudeert thema’s als voeding, voedingsgewoonten, de spijsvertering, het menselijk lichaam en DNA. Je leert wat gezond is en wat niet, en welke effecten ongezonde voeding of voedingspatronen hebben op het lichaam. Je kijkt ook naar de sociale context van eten: waarom en wanneer eten mensen, hoe duur is voeding en hoe zit het met verschillende smaken van mensen? Ook de verschillende ziekten ten gevolge van verkeerde voeding of een verkeerd eetpatroon worden onder de loep genomen. Je verdiept je in verschillende voeding voor sporters, zwangere vrouwen maar ook zieken en mensen met stresssymptomen.

Tijdens de studie krijg je vakken als celbiologie, sociale psychologie, metabole aspecten van voeding, voedingsgedrag, epidemiologie en volksgezondheid. Je wordt tot de studie Voeding en Gezondheid toegelaten als je op de middelbare school het profiel Natuur en Gezondheid of Natuur en Techniek hebt gevolgd. Voor andere profielen gelden er aanvullende eisen.

Let op: NUMERUS FIXUS
Voor deze studie is decentrale selectie van toepassing
Let op: Instellingsfixus
Bij sommige onderwijsinstellingen is voor deze studie decentrale selectie van toepassing.