Wo
Voltijd
36 maanden

Van bizarre crashdiëten tot broccoli als dé remedie tegen kanker; voeding in relatie tot gezondheid is een veel besproken onderwerp. Maar wil jij de diepte in en ontdekken wat wetenschap zegt over het effect van voeding op de gezondheid? Onderzoeken hoe voedingsstoffen cellen, mensen en de maatschappij als geheel beïnvloeden? Zet dan je tanden in de biomedische bacheloropleiding Voeding en Gezondheid.

Wat studeer je bij Voeding en Gezondheid?

Alles over voeding komt langs. Van smaak, verzadiging en vertering tot voedingsstoffen en eetgedrag. Ook kom je alles te weten over het lichaam. Van organen en weefsels tot cellen en moleculen. Deze kennis haal je uit vakken als celbiologie, humane fysiologie, chemie, sociale psychologie, levensmiddelentechnologie, human infectious diseases, nutrition behaviour en nog veel meer.

Vanaf het derde jaar verdiep je je in thema’s die jij interessant vindt. Onderzoeken of er een relatie is tussen opleidingsniveau, voeding en gezondheid? Of het effect van voeding op bepaalde chronische ziektes of mentale gezondheid? Jij bepaalt, met de hulp van je studieadviseur, wat je aanpakt.

Met wetenschappelijke kennis van voeding en gezondheid ga jij maatschappelijk de uitdaging aan, voor nu én later!

Waarom deze studie?

  • Je onderzoekt, samen met andere studenten, vanuit de wetenschap de effecten van voeding op gezondheid. Preventief, relevant en écht onderbouwd.
  • Het is de enige Voeding & Gezondheid opleiding in Nederland die deze onderwerpen vanuit de biologie en geneeskunde aanpakt. Biomedisch dus!
  • Je zoomt in op celniveau, ontdekt de invloed van voeding op de mens als geheel én staat stil bij het effect van voeding op de samenleving. Wetenschap met maatschappelijke impact.

Kijk hier voor meer informatie over de studie Voeding en Gezondheid.