Deadline voor aanmelden is vervroegd

De deadline om je aan te melden voor opleidingen met een numerus fixus (een beperkt aantal studenten) is vervroegd naar 15 januari. Voor meer informatie: kijk bij Toelatingseisen. 

Matchingsdagen

Voor de overige opleidingen geldt de uiterste aanmelddatum van 1 mei. Als je je niet op tijd aanmeldt, mag de opleiding je weigeren. Je kunt je keuze na 1 mei nog veranderen dus het is geen probleem als je nog geen definitieve keuze hebt gemaakt. Door je voor 1 mei in te schrijven heb je recht op studiekeuzeactiviteiten van de opleiding zoals proefstuderen of een gesprek.

Omgekeerd ben je verplicht aan studiekeuzeactiviteiten mee te doen als de opleiding van jouw keuze daarom vraagt. Steeds meer opleidingen organiseren zogeheten matchingsdagen. De bedoeling daarvan is om je nog eens goed na te laten denken of de studie wel echt bij je past. De uitkomst is vrijblijvend; je bent niet verplicht om een andere studie te kiezen als er twijfel bestaat over jouw geschiktheid. 

Hbo-propedeuse naar universiteit

Studenten die een hbo-propedeuse hebben gehaald en naar de universiteit willen, kunnen te maken krijgen met extra toelatingseisen.