HKU is één van de grootste opleidingsinstituten in Europa voor kunst en cultuur. Wij zijn een drijvende kracht in opleidingen en innovatie voor de creatieve industrie en onderscheiden ons met hoger onderwijs in de kunsten en media. HKU telt negen richtingen met meer dan 4000 studenten, maar allen met de visie van HKU.

HKU in het kort:

  • Word onderdeel van één van de grootste opleidingsinstituten in Europa voor kunst en cultuur
  • Werk samen met ruim 4000 studenten in meer dan 30 verschillende opleidingen
  • Maak gebruik van werkplaatsen en studio’s voor ontwerp, muziek, film, fotografie, 3D-technieken en meer

Alle HKU richtingen:

Het motto van HKU is 'nieuwe verbindingen, nieuwe toepassingen'. We stimuleren samenwerking tussen verschillende disciplines, wat tot onverwachte ideeën leidt: de verbindingen. We vinden het ook belangrijk dat je al tijdens je studie nadenkt over welke plek jij als kunstenaar in de wereld hebt, en leren studenten creëren om de samenleving positief te beïnvloeden: de toepassingen.

‘Op HKU leer je bedenken hoe je de wereld en je eigen plek daarin ziet. Wat je normen en waarden zijn en hoe je die in je werk wilt integreren.’ - Eva, HKU-student (lees het volledige interview)

'Er is veel wederzijds respect hier. De verhouding is niet zozeer docent-leerling; je wordt hier als een gelijke gezien en serieus genomen.' - Chayren, HKU-student (lees het volledige interview)

Meld je nu aan voor de HKU Open Dag!