Wo
Voltijd
36 maanden

Je hebt een passie voor chemie, voor mensen en voor geneesmiddelen. Daarnaast heb je zin voor verantwoordelijkheid en ben je nauwkeurig van aard. Een kleine rekenfout kan namelijk zware gevolgen hebben voor je patiënt. Maar je wil ook iets betekenen voor anderen. Door geneesmiddelen te ontwikkelen in een farmaceutisch bedrijf of een onderzoekslabo, die de levenskwaliteit van mensen over de hele wereld verbeteren bijvoorbeeld. Ook als apotheker in een publieke apotheek heb je een uitgesproken sociale rol.

Je volgde een vooropleiding die focust op wetenschappen of wiskunde. De slaagkansen van studenten die in het secundair onderwijs weinig wetenschappen of wiskunde hebben gehad, zijn beperkt.

Daarnaast moet je verplicht deelnemen aan een starttoets (verplichte ijkingstoets). De toets geeft je een goed zicht op je wiskundige en wetenschappelijke kennis en vaardigheden, zodat je je studiekansen beter kan inschatten. Ook als je niet geslaagd bent, mag je je inschrijven voor deze opleiding. Wel moet je dan een verplicht remediëringstraject volgen om je voorkennis op peil te brengen.

Waarom farmaceutische wetenschappen studeren aan UAntwerpen?

1. Praktijkgericht academisch onderwijs

Je staat van bij de start van je opleiding in het laboratorium om de theorie in de praktijk te brengen. Je leert samenwerken met andere gezondheidswerkers tijdens de IPSIG-praktijkweek. Via een internationale bachelor- of masterstage kan je zelfs praktijkervaring opdoen in het buitenland. Je rondt je opleiding tot apotheker af met een stage van zes maanden in een apotheek.

2. Excellente opleiding

De opleiding kreeg een uitstekende score tijdens de laatste evaluatie.

3. Kwaliteitsvolle begeleiding en persoonlijk contact

Je staat er niet alleen voor. Professoren, assistenten en studiebegeleiders begeleiden je tijdens je hele studiecarrière. Via het overbruggingsonderwijs, het monitoraat wetenschappen (wiskunde, fysica en chemie) en de taalbegeleiding academisch Nederlands krijg je indien nodig van bij de start extra ondersteuning.

4. Moderne infrastructuur

Op onze groene campus aan de rand van de stad kom je terecht in een moderne onderwijsomgeving. In onze praktijk- en leslokalen beschikken we over de nieuwste apparatuur en software. Die maken een goede mix van contactonderwijs en computerondersteund leren mogelijk.

Vlot van secundair naar universiteit

Ben je klaar voor deze opleiding? Je kan je voorkennis testen, opfrissen en bijschaven via ons online voorbereidingsplatform ‘Aan de slag’, via voorbereidende cursussen en/of workshops.

Ben je enthousiast en wil je meer informatie? Lees dan meer over de opleiding farmaceutische wetenschappen. Wil je alvast een kijkje nemen op de campus? Bekijk hier de virtuele rondleiding!