Wo
Voltijd
36 maanden

Een opleiding voor toekomstige managers met interesse in ICT

  • Ben jij een geboren manager?
  • Bedenk je graag innovatieve oplossingen voor problemen?
  • Heb je een grote interesse in technologie, economie en informatica?
  • Kan je bovendien goed communiceren met andere mensen?

Als je wil weten hoe je een bedrijf kan laten floreren en welke rol ICT daarin kan spelen, dan is deze opleiding vast iets voor jou.

Je kiest in het begin van je studie tussen handelsingenieur en handelsingenieur in de beleidsinformatica. Blijk je toch meer geïnteresseerd te zijn in de andere optie? Dan kan je zonder problemen na het eerste jaar omschakelen.

Dan leer je specifiek hoe je IT kan inzetten om bedrijfskundig en disruptief te innoveren. Je leert enerzijds hoe je zelf informatiesystemen uitbouwt. Zo leer je hoe je nieuwe technologieën zoals blockchain, artificiële intelligentie en Internet of Things in een bedrijf invoert. Als handelsingenieur in de beleidsinformatica weet je anderzijds ook hoe je IT-departementen kan managen. Zo kan je in een bedrijf een goed werkend IT-beheer opzetten. Je leert over de bestaande informaticatechnologieën, maar bent ook voorbereid op toekomstige digitale revoluties. Je krijgt namelijk de juiste vaardigheden aangereikt, waarmee je zelf plannen kan maken om met IT aan de slag te gaan in jouw bedrijf.

Waarom handelsingenieur in de beleidsinformatica studeren aan UAntwerpen?

1. Bepaal mee de toekomst

Als handelsingenieur (in de beleidsinformatica) verwerf je inzicht in het economisch potentieel van technologische toepassingen, data science, artificiële intelligentie en ICT. Je bedenkt innovatieve oplossingen voor actuele uitdagingen in het moderne bedrijfsleven.

2. Theorie en praktijk gaan hand in hand

We dagen je uit om je theoretische kennis ook meteen toe te passen via een praktijk- of integratieproject. Je kan je masterproef schrijven in samenwerking met een onderneming. Zo geniet je ten volle mee van het grote (bedrijfs)netwerk van de Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie.

3. Onderwijs van de hoogste kwaliteit

Wij investeren continu in onze onderwijskwaliteit. Onze opleidingen behaalden de accreditaties van AACSB en EFMD. Onze programma’s behoren daardoor tot de beste en belangrijkste managementoplei¬dingen ter wereld. Bovendien staat UAntwerpen als enige Belgische universiteit in de Financial Times European Business School ranking.

4. Het economisch hart van Vlaanderen

Met zijn haven en innovatieve karakter is Antwerpen een van de meest aantrekkelijke businesssteden in Europa. Kortom, dé place to be voor handelsingenieurs. Tijdens een uitwisseling (o.a. Erasmus) en/of een summer of winter school verruim je je horizon.

5. Uitstekende springplank voor je carrière

Handelsingenieur (in de beleidsinformatica) is een zeer gegeerd diploma. Al onze studenten vinden quasi onmiddellijk een uitdagende job. Je kan in diverse sectoren en functies aan de slag.

Vlot van secundair naar universiteit

Ben je klaar voor deze opleiding? Je kan je voorkennis testen, opfrissen en bijschaven via ons online voorbereidingsplatform ‘Aan de slag’, via voorbereidende cursussen en/of workshops.

Ben je enthousiast en wil je meer informatie? Lees dan meer over de opleiding handelsingenieur in de beleidsinformatica. Wil je alvast een kijkje nemen op de stadscampus? Bekijk hier de virtuele rondleiding!