Wo
Voltijd
36 maanden

Ben je gefascineerd door de huidige maatschappelijke en economische uitdagingen? Wil je je perspectief verbreden? Dan is de gloednieuwe Engelstalige Bachelor of Social-Economic Sciences exact wat je zoekt. In deze unieke, multidisciplinaire opleiding ontwikkel je competenties op het gebied van socio-economisch beleid, bedrijfskunde, economie, sociologie, wiskunde en statistiek in een internationale omgeving. Dit programma is de ideale optie voor studenten die geïnteresseerd zijn in sociale wetenschappen en economie en een internationale carrière ambiëren.

Sinds 2004 wordt aan de Universiteit Antwerpen de Nederlandstalige opleiding Sociaal-Economische Wetenschappen georganiseerd. Vanaf het academiejaar 2021-2022 biedt de Faculteit Sociale Wetenschappen UAntwerpen (in samenwerking met de Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie) ook een Engelstalige versie van deze bacheloropleiding aan: de Bachelor of Social-Economic Sciences (SES). De Bachelor SES is grotendeels gelijk aan de Nederlandstalige opleiding, met het belangrijke verschil dat alle vakken in het Engels worden gedoceerd. De vakken met een Belgische focus in het Nederlandstalige programma krijgen een meer internationaal perspectief in de Engelstalige Bachelor SES. Het programma verwelkomt ook internationale studenten. Je kan er dus een internationaal netwerk uitbouwen.

In het eerste jaar maak je via een breed curriculum kennis met verschillende vakgebieden. Zo ontdek je waar je interesses liggen en kan je in het tweede en derde jaar een keuze maken voor een major: Business Economics, Economic Analysis, Sociological Analysis of Socio-Economical Analysis. Zo specialiseer je je in jouw voorkeursdiscipline: economie, sociologie of bedrijfskunde. Na deze bacheloropleiding kan je aan de Universiteit Antwerpen kiezen uit verschillende Engelstalige en Nederlandstalige masters. Deze bacheloropleiding geeft je ook toegang tot een groot aantal Engelstalige masteropleidingen aan universiteiten over de hele wereld.

Het feit dat de opleiding in het centrum van de stad Antwerpen wordt aangeboden, betekent dat je in contact komt met een sociologisch interessante en multiculturele omgeving, waar je de theorie meteen in de praktijk kunt toetsen. Met haar haven en innovatieve karakter is deze metropool één van de meest aantrekkelijke steden van Europa. De economische inzichten worden verrijkt door gastsprekers uit de bedrijfswereld. Gastsprekers uit het maatschappelijk middenveld geven een unieke inkijk in de 'wicked social problems' van deze tijd.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk de bachelor of Social-Economic Sciences.

Meer info over de Universiteit Antwerpen en haar andere studies vind je op de website van de Universiteit Antwerpen.