Wo
Voltijd
36 maanden

Gebouwen, wegen, bruggen ontwerpen

Je leert huizen, kantoren, shoppingcentra, voetbalstadions, wegen, tunnels, bruggen… ontwerpen. Deze constructies hebben allemaal stevige steunbalken en een structuur nodig om ervoor te zorgen dat ze aan de bouwnormen voldoen en de tand des tijds doorstaan. Ook zullen ze met moderne en duurzame materialen gebouwd worden. Daar zorg jij voor.

Als je gebeten bent door wetenschap, technologie of techniek, dan is deze opleiding vast en zeker iets voor jou. Heb je daarnaast nood aan afwisseling en los je problemen graag op met je hoofd en handen? Dan zit je helemaal goed!

In de opleiding verzoen je technologie met creativiteit en verwerf je bouwkundig inzicht in vastgoed- en infrastructuurprojecten.

Je start in je bacheloropleiding vanaf dag één met bouwkundige vakken, aangevuld door algemene basisvakken die je volgt met de andere opleidingen van de Faculteit Toegepaste Ingenieurswetenschappen. Na de bachelor stroom je door naar de masteropleiding.

Waarom Industriële wetenschappen: bouwkunde studeren aan UAntwerpen?

1. Specifieke vakken vanaf dag één

Je kiest bij inschrijving meteen één van de vier afstudeerrichtingen en gaat vanaf dag één aan de slag met bouwkunde.

2. Uitdagende projecten

Een smart fietspad optimaliseren dat energie opslaat of de meest recente en innovatieve technieken in energieneutrale gebouwen toepassen? Tijdens de opleiding denk en werk je mee aan uiteen¬lopende projecten. De campus heeft bijvoorbeeld een eigen uniek hitte- én vorstbestendig CyPats-fietspad, waarbij in het asfalt zon¬necollectoren zitten.

3. Nauwe banden met de bedrijfswereld

We raadplegen de bedrijfswereld niet alleen bij het samenstellen van het vakkenpakket en het definiëren van de nodige kennis en competenties, maar je ontdekt de praktijk ook doorheen de oplei¬ding, via bedrijfsbezoeken, gastlezingen en jobbeurzen. Bovendien word je tijdens een stage van zes weken helemaal ondergedompeld in een bouwbedrijf.

4. Laagdrempeligheid

Het contact met onze docenten is erg vlot: ze zijn altijd aanspreek¬baar als je vragen of problemen hebt. Daarnaast organiseren we practica en oefensessies vaak in kleine groepen.

5. Begeleiding tijdens het academiejaar

Een universitaire opleiding is een uitdaging, waarbij je zoveel mo¬gelijk ondersteund wordt. Zo is er een monitoraat wiskunde, wordt wiskunde op twee snelheden gegeven, is er een tussentijdse toets, zijn er oefenbundels met oplossingen, feedbacksessies na examens en kan je altijd aankloppen bij een studietrajectbegeleider.

Vlot van secundair naar universiteit

Ben je klaar voor deze opleiding? Je kan je voorkennis testen, opfrissen en bijschaven via ons online voorbereidingsplatform ‘Aan de slag’, via voorbereidende cursussen en/of workshops.

Ben je enthousiast en wil je meer informatie? Lees dan meer over de opleiding Industriële wetenschappen: bouwkunde!