Wo
Voltijd
36 maanden

Wil jij graag aan de slag op het snijvlak van natuurkunde en scheikunde? Dan is dit je kans! Twee bachelors die elkaar goed aanvullen. Natuurkunde geeft je een theoretische verdieping van de scheikunde, en scheikunde geeft je veel praktische vaardigheden om de natuurkunde toe te passen. Daarmee behaal je 2 diploma’s in 3 jaar!

Bij het dubbele bachelorprogramma ‘Natuur-en sterrenkunde en Scheikunde’ word je opgeleid tot een brede professional die beide talen spreekt en zo een brug kan slaan tussen scheikunde en natuurkunde.

Dus vind jij beide richtingen interessant en zoek je meer uitdaging en verdieping? Kies dan niet, maar combineer!

Twee diploma's in drie jaar

In deze dubbele bachelor volg je de vakken van de studie Natuurkunde en van de studie Scheikunde. Hierin combineren we het abstracte denken van de Bachelor Natuur- en sterrenkunde met de praktische kant van de bachelor Scheikunde en zo de theorie tot leven brengen. Bovendien zijn alle verplichte vakken zo ingedeeld dat ze naadloos op elkaar aansluiten en goed te combineren zijn.

Kan ik dit?

Het volgen van een dubbele bachelor vraagt om inzet en ambitie, maar het is niet zo dat het dubbel zoveel werk is als een enkele bachelor. Een ‘normaal’ bachelorprogramma bestaat uit 180 studiepunten (60 EC per jaar). Doordat je vrijstellingen kunt krijgen voor een aantal vakken kun je de dubbele bachelor in 225 studiepunten doen. Door de overlap tussen de programma’s van Natuur- en Sterrenkunde en Scheikunde voldoe je met zes cursussen extra aan de eisen van beide opleidingen. Uiteraard begeleiden we je hier goed bij.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk Natuur- en Sterrenkunde & Scheikunde.

Nog meer vragen? Chat met een van de studenten Natuur- en Sterrenkunde & Scheikunde!