Wo
Voltijd Deeltijd
36 maanden

Als sociaal geograaf en planoloog houd je je bezig met de ruimte om ons heen. Je denkt na over grote vraagstukken als ongelijkheid tussen (groepen) mensen, duurzaamheid, globalisering en de ruimtelijke component ervan. Want hoe ervaren mensen hun omgeving, hoe richten ze deze in en hoe beperkt of verruimt die ruimte het menselijk gedrag?

Waarom aan de Universiteit Utrecht?

  • De nadruk ligt op onderwijs in kleine werkgroepen en intensieve begeleiding. Ook kun je rekenen op betrokken docenten en tutoraat in het eerste jaar.
  • Tijdens je opleiding sta je via inspirerende gastsprekers in direct contact met het werkveld en de praktijk. Dat maakt de lesstof nog actueler en lekker concreet.
  • Na jaar een krijg je de kans je te verdiepen en kies je uit een van deze vier thematische tracks: migratie en mondiale ontwikkeling, inclusieve steden, planning van duurzame steden of innovatieve en duurzame regio’s.
  • Met CEL - ook wel Community Engaged Learning - werken studenten, docenten en externe partners samen aan gedeelde maatschappelijke vraagstukken. Want de beste manier om onderzoek te doen naar hoe andere mensen hun omgeving ervaren, inrichten en weer veranderen, is jezelf erin onder te dompelen.

Wist je dat…

Eigen onderzoek (leren) doen een belangrijk onderdeel van de studie Sociale geografie en planologie is? Om verbanden te leggen en oplossingen te vinden, moet je namelijk onderzoek doen.