Gezondheidswetenschappen

Maastricht University

De Nederlandstalige bacheloropleiding Gezondheidswetenschappen (GW) leidt professionals op die zich bezig houden met ziekte en gezondheid van het individu en de samenleving.

Kenmerkend voor de opleiding is de brede opzet. Dat wil zeggen dat je gezondheid benadert vanuit de meeste relevante wetenschappelijke invalshoeken. Immers, gezondheidsproblemen worden meestal door een combinatie van factoren veroorzaakt en in stand gehouden.

Bij de bestudering van een gezondheidsprobleem, bijvoorbeeld overgewicht bij kinderen, kan je kijken naar de invloed van aanleg, psyche en sociale omgeving. Maar ook zaken als de toegankelijkheid van de gezondheidszorg, nieuwe technologische ontwikkelingen, de invloed van mode, reclame en voorlichting, de internationale regelgeving ten aanzien van voedingsmiddelen, en de invloed van het inkomen worden belicht. Gezondheidswetenschappen in Maastricht is daarmee de meest brede bachelorstudie Gezondheidswetenschappen in Europa. Een opleiding bovendien die landelijk en internationaal zeer gerenommeerd is en waar een toenemend aantal internationale studenten naar toegaan. En een studie die uitstekende arbeidsmarktperspectieven biedt.

Meer informatie over Maastricht University
Bekijk alle opleidingen van Maastricht University
In 2019 beoordeelden studenten de opleiding Gezondheidswetenschappen als volgt.
Bron: studiekeuze123.nl
Plaats Algemeen oordeel opleiding Q-totaalscore
MAASTRICHT 8,1
Wo
Niveau
11
Open dagen
Voltijd
Vorm
36
Duur in maanden

Eerstvolgende open dagen

Bekijk alle open dagen (11)

Valt onder de studie

Gezondheidswetenschappen

Studentenverenigingen Maastricht