Hbo
Voltijd
48 maanden

Werken met hart voor dieren

De opleiding Diermanagement is dé managementopleiding op het gebied van mens-dierrelaties en het welzijn van dieren. De opleiding richt zich voornamelijk op non-productiedieren en de sector daaromheen. Daarmee is onze opleiding uniek in Europa. Non-productiedieren zijn dieren die geen deel uitmaken van de voedselketen, zoals sport- en recreatiedieren, gezelschapsdieren, dieren in dierentuinen en kinderboerderijdieren. Ook proefdieren, dieren in het wild en dieren die een belangrijke rol spelen in de zorg behoren hiertoe. Jij bepaalt tijdens je studie zelf waarin je je als toekomstig manager wilt specialiseren.

De centrale vraag tijdens de opleiding Diermanagement is: hoe gaan we met dieren om en welke waarde hebben dieren voor ons? Ethiek, welzijn en gedrag zijn daarom belangrijk binnen de opleiding. Diermanagement is een internationaal georiënteerde opleiding, want we kijken ook buiten de eigen landgrenzen naar het welzijn van dieren.

Zie jij jezelf als manager in de dierensector?

Heb jij graag de touwtjes in handen? Vind je biologie een leuk vak? Heb je een hart voor dieren en hun welzijn? Wil je meer te weten komen over ecologie, dierverzorging, diergezondheid, huisvesting, voeding, gedrag, genetica, natuurbeheer, maar ook over leiding geven, marketing en communicatie? Volg jij de ontwikkelingen binnen de dierensector op de voet en denk je in oplossingen? Dan zit je bij Diermanagement op de juiste plek.