Hbo
Voltijd
48 maanden

Vind jij biologie interessant en lijkt het je uitdagend om zelf computerprogramma’s te schrijven? Onderzoek of Bio-informatica de opleiding voor jou is.

Puzzelen achter de computer met gegevens over plant, mens en dier. Dat is de kern van de bio-informatica. Als bio-informaticus help je bij onderzoek naar erfelijk materiaal (DNA), de oorzaak van erfelijke ziekten, het vinden van nieuwe medicijnen of het verbeteren van voedsel.

Wist je dat?

  • Je als bio-informaticus veel tijd doorbrengt achter de computer, waar je biologische data analyseert en applicaties bouwt om deze analyses te automatiseren? Je werkt vaak samen met artsen, onderzoekers en informatici om biologische en medische vraagstukken op te lossen.
  • Je tijdens de opleiding Bio-informatica met het werkveld, onderzoekers en andere studenten samenwerkt aan projecten? Zo werk je aan echte opdrachten en draag je bij aan concrete oplossingen voor actuele maatschappelijke vraagstukken.

Is Bio-Informatica iets voor jou?

  • Je hebt plezier in vakken als biologie en scheikunde.
  • Je bent niet bang om achter de computer te kruipen en zelf programma’s te schrijven.
  • Je vindt het leuk tijdens de opleiding veel samen in groepen te werken ter voorbereiding op de praktijk.

Nieuwsgierig naar hoe het is om Bio-informatica te studeren bij Hogeschool Leiden? Bekijk ook eens deze video van Joyce, student Bio-informatica.