Wo
Voltijd
36 maanden

De wolf is terug in Nederland maar wat betekent dat eigenlijk voor ons, de natuur en het beheer ervan? Voel jij je verbonden met de natuur en wil je meewerken aan het oplossen van de complexe vraagstukken voor het behoud ervan? Kies dan voor de opleiding Bos- en Natuurbeheer en ga de uitdaging aan!

Wat studeer je bij Bos- en Natuurbeheer?

Samen met deze opleiding leer je alles over de maatschappij, de natuur en een goed beheer ervan als het gaat om biodiversiteit, bossen, planten en dieren. Je gaat dus aan de slag met bos- en natuurbeheer vanuit een natuurwetenschappelijk én een maatschappijwetenschappelijk oogpunt; de verbinding tussen mens en natuur.

Met jouw kennis zou je nog wel eens voor een doorbraak kunnen zorgen in de complexe uitdagingen rondom het aanleggen van extra bossen om aan de klimaatdoelstellingen te voldoen. Of je denkt mee over de stikstofproblematiek. Want met deze opleiding heb je de juiste kennis in huis voor het natuurbeheer van de toekomst. Zeker wanneer op dit moment de vakken aardrijkskunde, biologie, economie en (een beetje) wiskunde wel liggen, dan past deze studie perfect bij jou. Student Ben vertelt alles over zijn ervaring met deze opleiding.

Met deze studie daag jij jezelf uit en draag je bij aan een betere wereld inclusief duurzame natuur voor nu én later.

Waarom deze studie?

  • De enige universitaire opleiding in Nederland die ecologie & beheer én beleid & maatschappij samenbrengt; je leert over beide en specialiseert je vervolgens in wat jij wilt.
  • Lekker praktisch. Je brengt theorie gelijk in praktijk door veldonderzoek en practica in Nederland en in het buitenland.
  • Je leert processen in de natuur begrijpen: op kleine schaal én op ecosysteemniveau. Details en grote lijnen dus!

Kijk hier voor meer informatie over de studie Bos- en Natuurbeheer.