Wo
Voltijd
36 maanden

De opleiding Gezondheid en Maatschappij in Wageningen leert je welke invloed de sociale en fysieke omgeving heeft op de gezondheid van mensen en de maatschappij, en hoe je deze kunt verbeteren. Bij deze studie maak je gebruik van meerdere disciplines, zoals sociale psychologie, gezondheidswetenschappen en communicatiewetenschap. Zo kun je mensen op verschillende manieren stimuleren om een gezonde levensstijl aan te nemen.

Welke gevolgen hebben vergrijzing en individualisering voor de gezondheid van de maatschappij? En hoe gaan we daar mee om? Gezondheid is niet alleen een zaak voor artsen. Tijdens de studie Gezondheid en Maatschappij leer je welke invloed de sociale en fysieke omgeving heeft op de gezondheid van mensen en de maatschappij, en hoe je deze kunt verbeteren.

Iets voor jou?

Houd je van aanpakken, ben je gemotiveerd en heb je een passie voor gezondheid? Dan is Gezondheid en Maatschappij de studie voor jou!

Gezondheidsprofessional

Als je kiest voor de studie Gezondheid en Maatschappij dan word je opgeleid tot een gezondheidsprofessional die gezondheidsproblemen kan bekijken en aanpakken vanuit verschillende perspectieven. Alle betrokken partijen breng je bij elkaar om zo tot gezondheidswinst te komen. Je stimuleert kwaliteit van leven en hebt interesse voor actualiteit en maatschappelijke verschijnselen.


Voor informatie over deze opleiding verwijzen wij door naar de website van Wageningen University & Research