Wo
Voltijd
36 maanden

Die zoete chocoladereep of knapperige worteltjes als snack? Even naar de sportschool of plof je op de bank na je schooldag? Bewust of onbewust maken we veel (on)gezonde keuzes. Benieuwd hoe dat keuzeproces nou werkt? En wil jij een gezonde impact maken op het leven van de mensen om je heen? Maak dan een bewuste keuze voor de bacheloropleiding Gezondheid en Maatschappij.

Wat studeer je bij Gezondheid en Maatschappij?

Met de bacheloropleiding Gezondheid en Maatschappij ga je met gezondheid bezig vanuit de sociaalwetenschappelijke kant. Je bent actief met vragen als: waarom vertonen mensen gezond of juist ongezond gedrag? Welke effecten hebben trends als vergrijzing en vereenzaming op de zorg?

De opleiding gaat dieper in op de psychologie en sociologie van maatschappelijke gezondheid. Je leert aan welke touwtjes je kunt trekken om mensen een gezondere levensstijl aan te laten nemen. Of welk gedrag en klimaat in de werkomgeving een positieve invloed hebben op de gezondheid.

Voorkomen is namelijk beter dan genezen dus kom maar door met jouw gezonde dosis impact!

Waarom deze studie?

  • De enige wetenschappelijke opleiding op dit vlak waarin je bezig gaat met psychologie en sociologie en juist niet met de bètavakken.
  • Je leert welke invloed de sociale en fysieke omgeving en leefstijl hebben op de gezondheid van mensen en de maatschappij, maar ook hoe je deze kunt verbeteren.
  • Samen met studenten en docenten onderzoek je de beste, duurzame oplossingen voor de mensen om je heen. Jouw kennis is relevant en sociaal betrokken!

Kijk hier voor meer informatie over de studie Gezondheid en Maatschappij.