Wo
Voltijd
48 maanden

Vind jij het inspirerend om aan kinderen les te geven? Ben je geïnteresseerd in onderzoek naar verschillen tussen kinderen, effectief leren en organisatie van het onderwijs? En ben jij ook nog een vwo-er met ambitie? Dan is de Academische opleiding leraar basisonderwijs iets voor jou!

Wil je in het basisonderwijs aan de slag, maar wel een universitaire studie volgen? De Academische opleiding leraar basisonderwijs biedt je deze mogelijkheid. Zo kun je een studie volgen die inhoudelijk uitdagend is, wetenschappelijk én praktijkgericht.

Doel van de opleiding

Met het programma van de Academische opleiding leraar basisonderwijs word je in vier jaar opgeleid tot leerkracht in het basisonderwijs en volg je tegelijk de universitaire bachelor Pedagogische wetenschappen. Het beste van deze twee werelden geeft jou een sterke basis als toekomstige leraar. Als je bent afgestudeerd kun je lesgeven aan kinderen van vier tot twaalf jaar. Je bent dan in staat wetenschappelijke inzichten over opvoeding en onderwijs te vertalen naar de onderwijspraktijk. Met de Academische opleiding leraar basisonderwijs kun je een voortrekkersrol vervullen op de basisschool waar je gaat werken. En door zelfstandig onderzoek te doen kun je bijdragen aan de kwaliteitsverbetering van het onderwijs.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Het studieprogramma bestaat uit universitaire vakken, pabo-vakken, en stage. Zo kun je wat je leert direct in het onderwijs toepassen. Op de universiteit verdiep je je in de theorie van het onderwijs en leer je onderzoek doen. In de pabo-vakken komt vooral de praktische kant van het vak aan bod.

De AOLB is een samenwerkingsverband tussen de Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool Groningen, NHL Stenden Hogeschool Groningen.

Ben je nieuwsgierig? Lees meer over de opleiding en vraag een brochure aan.