Wo
Voltijd
36 maanden

Natuurkunde is voor nieuwsgierige mensen. Hoe werkt de natuur en wat kunnen we met die kennis? Deze zoektocht leidt tot fundamentele theorieën, experimenteel onderzoek en praktische toepassingen.

Natuurkunde (Physics) gaat om precisie en zuivere metingen. Daarmee maak je modellen en kun je verschijnselen verklaren. In een laboratorium, maar ook achter je bureau op de computer en in het bedrijfsleven.

Het bachelorprogramma duurt drie jaar. In het eerste jaar krijg je basisvakken als mechanica, speciale relativiteitstheorie en electriciteit & magnetisme. Ook maak je kennis met de vier tracks (specialisaties) van de opleiding, waarvan je er een kiest:

  • Biophysics & Medical Physics
  • Energy & Environmental Physics
  • Nanophysics
  • Particle Physics

Internationale bachelor

Natuurkunde stopt niet bij onze landsgrenzen. Je werkveld later is internationaal georiënteerd. In het buitenland ontdekken ze ook nieuwe materialen en toepassingen en dat wil jij volgen. Daarom bieden wij deze opleiding Physics als internationale, Engelstalige bachelor aan. Je studiegenoten en docenten komen uit zowel binnen- als buitenland.

Is Natuurkunde de bachelor voor jou?

Je bent vindingrijk en geïnteresseerd in de wetten van de natuur. Je bent in staat logisch en abstract te denken en kunt onderscheid maken tussen hoofd- en bijzaken. Je vond natuurkunde leuk op school en haalde goede cijfers voor exacte vakken in het algemeen. Je moet uitzonderlijk goed zijn in wiskunde, want natuurkundigen gebruiken wiskunde als 'taal' om het universum te beschrijven.

Wil je meer weten? Lees meer over de opleiding, vraag een brochure aan of stel je vraag direct aan een student.