Karen Bolhuis, ouderejaars

Als je overweegt om lid te worden van L.A.N.X. spoken er veel vragen door je hoofd. Gaat het veel geld kosten? Is dit wat voor mij? Verpest ik mijn studie hiermee? Ook ik heb met deze vragen gezeten. Nu ik als oud-lid terugkijk op een geweldige studententijd, ben ik ongelooflijk blij dat ik destijds de enige juiste keuze heb gemaakt; lid worden bij L.A.N.X.!

In 2003 verhuisde ik naar het grote, onbekende Amsterdam, alwaar ik begon aan de studie geneeskunde. Na het eerste jaar, waarin ik van de ene verbazing in de andere viel (ik zag voor het eerst een tram en een dakloze...), merkte ik dat ik meer wilde. Een studententijd moest meer zijn dan alleen maar in de boeken zitten. Ik zocht een uitdaging. Voor mij was dat L.A.N.X., een middelgrote vereniging, waar je niet binnen twee jaar op uitgekeken bent. Voor ik het wist was ik lid bij één van de disputen van L.A.N.X. Ik was bang dat mijn studie hieronder zou lijden, maar het tegendeel was waar; er waren juist altijd mensen om mee te studeren in de UB! Bij mijn dispuut leerde ik weekendjes en feesten te organiseren en een lustrumboek te maken.

Gedurende de jaren die volgden genoot ik van de veelzijdigheid van L.A.N.X. Ik vond een hockeyteam, danste en zat in verschillende L.A.N.X.-commissies. In mijn vierde jaar kreeg ik de kans om een jaar een functie te vervullen in de Senaat, het bestuur van L.A.N.X.. Hiervoor stopte ik een jaar met mijn studie om mij hier volledig voor te geven. Een jaar vol feesten, lachen en studentikoze acties, maar het was ook zeker een jaar waarin ik mezelf heb ontplooid. Ik leerde samenwerken, presteren onder druk en met een grote verantwoordelijkheid omgaan.

Inmiddels ben ik vol enthousiasme mijn laatste jaar co-schappen aan het afronden. Mijn lidmaatschap bij L.A.N.X. heeft mij gemotiveerd en ambitieus gemaakt en me mijn beste vrienden gegeven. Het heeft mij klaargestoomd voor de spannende en serieuze periode die er nu na mijn studententijd voor me ligt; mijn toekomst! Vergroot dus ook jouw kansen voor je toekomst op een sociale en uitdagende manier en geniet ten volste van je studententijd!

Sophie Dijkkamp, vierdejaars

Toen ik in 2007 naar Amsterdam ging om te studeren, besloot ik om niet meteen in dat jaar lid te worden. Ik wilde eerst ontdekken wat onze mooie hoofdstad te bieden heeft naast een studentenvereniging. Hoewel dat natuurlijk oneindig veel is, had ik toch het gevoel dat ik iets miste. Van vrienden uit andere steden hoorde ik de mooiste verhalen over borrels, gala’s en andere voor mij toen nog onbekende tradities. Het jaar erop heb ik me daarom bij L.A.N.X. aangemeld. Dat leek me de leukste vereniging, omdat het niet zo massaal is dat je na drie jaar nog steeds “nieuwe” jaargenoten tegenkomt, maar met haar 900 leden wel groot genoeg is om niet uitgekeken te raken.

Dankzij L.A.N.X. heeft mijn sociale leven zich in korte tijd enorm uitgebreid. Door de dispuutscultuur kom je met mensen van allerlei leeftijden in aanraking. Dat is ook erg handig om de stad snel te leren kennen en om bijvoorbeeld aan een kamer te komen. Disputen brengen vele oude tradities met zich mee en je leert ook vele vaardigheden zoals speechen, allerlei activiteiten te organiseren en jezelf te presenteren. Je leert jezelf hierin heel erg goed kennen, iets wat je niet uit boeken haalt!

Hoewel er veel gefeest en gedronken wordt op L.A.N.X heeft de vereniging gelukkig ook meer te bieden. Gezelschappen als Phuton en Impulse houden dans- en toneelvoorstellingen, de almanakcommisssie zet zich jaarlijks in voor het maken van een mooi boek, er wordt een wintersport georganiseerd en leden uit verschillende disputen vormen samen hockey- en voetbalteams. Toch wordt er tussen al deze activiteiten ook hard gestudeerd; dat is immers de reden dat iedereen in Amsterdam zit. Door samen met je dispuutsgenoten naar de UB te gaan en regelmatig koffiepauzes in te lassen is studeren zelfs ook nog gezellig! Want zeker met de toenemende studiedruk is het erg belangrijk om je studiepunten te halen. Zelf heb ik actief in een aantal commissies gezeten en ben ik bestuur van mijn dispuut geweest. Daar gaat natuurlijk veel tijd in zitten, maar ondanks dat heb ik mijn Bachelor zonder problemen nominaal gehaald en ben ik inmiddels al halverwege mijn Master. Studeren en lid zijn van een studentenvereniging zijn dus prima samen te combineren!

Kortom, wil jij ook een geweldige studententijd gevuld met mooie feestjes, veel nieuwe contacten en dit terwijl je jezelf ontwikkelt? Word dan lid bij L.A.N.X.!