L.A.N.X.

L.A.N.X. is opgericht in 1880 en is hiermee één van de oudste studentenverenigingen van Amsterdam. Wij zijn een studentenvereniging voor studenten van de VU, de UvA en de hbo-instellingen. Met negenhonderd leden is L.A.N.X. een van de grootste verenigingen die Amsterdam rijk is, groot genoeg om nooit uitgekeken te raken, maar klein genoeg om niet opgeslokt te worden door een overweldigende massa. Daarnaast heeft L.A.N.X acht zusterverenigingen in alle grote studentensteden van Nederland, waaronder Albertus Magnus in Groningen, Virgiel in Delft, Quintus in Leiden en Veritas in Utrecht. Met deze acht verenigingen vormen we samen het Aller Heiligen Convent (AHC) waarmee we ieder jaar gezamenlijke activiteiten hebben, zoals een Songfestival en een DJ Contest. L.A.N.X. organiseert dit jaar de eerste editie van het outdoor AHC Festival. Tijdens al deze activiteiten kom je studenten tegen uit het hele land.

Disputen

L.A.N.X. heeft veertien vrouwendisputen en twaalf mannendisputen. Het leuke van een dispuut is dat het elk jaar wordt aangevuld met nieuwe leden, maar de band tussen de verschillende jaren blijft bestaan. Hierdoor bestaat een dispuut uit studenten van verschillende leeftijden, studies en interesses. Ieder dispuut heeft een eigen karakter. Er zijn corporale disputen, maar ook meer vrijblijvende disputen. De disputen hebben per week meestal twee momenten waarop ze samenkomen om te borrelen of om een activiteit te ondernemen. Met je dispuut onderneem je allemaal verschillende activiteiten, het hele jaar door. Zo ga je op wintersport of een weekend weg, ga je borrelen of heb je een gala.

Eén week L.A.N.X.

Bij L.A.N.X. hebben alle disputen een vaste avond op Sociëteit, waar zij aan hun eigen tap borrelen. Op deze avond kun je van tevoren met dispuutsgenoten eten om vervolgens af te reizen naar Sociëteit. Naast borrelen is er de mogelijkheid voor ontspanning door met elkaar te sporten, in de L.A.N.X. band te spelen, je aan te sluiten bij ons dans- of toneelgezelschap of om met een commissie van alles te organiseren. Zo zijn er onder andere de grote feestweek HOOGTIJ, de Diesweek en het hockeytoernooi.