Borrels

Onze Sociëteit is iedere week drie avonden geopend; maandag, dinsdag en vrijdag. Ieder dispuut heeft een vaste borrelavond op maandag of dinsdag. De avond begint om 21.00 uur in de Kuyperzaal waar ieder dispuut een eigen muurtapje heeft, en eindigt om 4.00 uur. Van tevoren ga je dan vaak met je jaargenootjes eten om daarna samen naar L.A.N.X. te fietsen. Op vrijdag is Sociëteit pas vanaf 00.00 uur open, maar de meeste disputen hebben daarvoor nog een borrel in de stad met een ander dames- of herendispuut. Voor deze borrels worden vaak originele activiteiten bedacht, zoals modderworstelen, varen over de grachten, kroegentocht of discoschaatsen. Hierna gaan disputen dan vaak met elkaar naar L.A.N.X. om tot in de late uurtjes door te gaan. Iedere laatste vrijdag van de maand vindt de VriMiBo plaats en zijn onze leden vanaf 17.00 uur al uitgenodigd om met de Senaat een biertje te drinken en een bitterbal te eten. Meestal wordt er tijdens deze vrijdagmiddagborrel ook een activiteit georganiseerd, zoals een pubquiz. Daarnaast worden er op donderdag ook regelmatig jaar-, commissie- of besturenborrels georganiseerd.

Activiteiten

Naast de reguliere borrels vinden er gedurende het jaar veel verschillende activiteiten plaats. Het zijn er teveel om op te noemen, maar hier zijn alvast een paar voorbeelden:

KOMLANX

Ieder jaar begint met vijf grote promotiefeesten tijdens de KOMLANX weken waar aankomende studenten van de VU, UvA en HBO instellingen een kijkje kunnen nemen bij onze vereniging. Dit jaar ben je van harte welkom tussen 13 en 24 augustus. Hou www.komlanx.nl in de gaten voor meer informatie!

Dies

Op 4 oktober vieren we de verjaardag van de Vereniging, ons Dies. Al ruim 100 jaar gaan we traditiegetrouw met alle leden naar de Westerkerk om de nieuwe eerstejaarsleden te installeren en van bestuur te wisselen. Deze dag wordt afgesloten met een groot feest op Sociëteit. Ook wordt er ter ere van het Dies een Verenigingsgala georganiseerd op een externe locatie, vaak in een kasteel of een oud klooster.

HOOGTIJ

Ieder jaar in februari of maart staat Sociëteit vijf dagen achter elkaar op z’n kop tijdens HOOGTIJ, onze jaarlijkse feestweek. Kijk op www.hoogtijamsterdam.nl om te zien wat het programma van afgelopen jaar was.

AHC Activiteiten

Gedurende het jaar worden er verschillende activiteiten georganiseerd met onze zusterverenigingen. Zo is er het Songfestival, de DJ Contest, de Biercantus, een outdoor Festival en het MAFF feest, speciaal voor alle eerstejaars leden.

SSL Week

Deze week staat in het teken van onze Sociëteit. Er is onder andere een pullenavond, waar je met een pul onbeperkt bier kan drinken. Ook worden er ad- en zooiwedstrijden gehouden in een heuse boksring.

Sportactiviteiten

Door het jaar heen zijn er verschillende sportactiviteiten. Zo gaan we in augustus altijd met de hele Vereniging een weekend zeilen, hebben we in mei een hockeytoernooi van twee dagen en gaan we met z’n allen op wintersport. Ook zijn er disputen die sportieve activiteiten organiseren, zoals een voetbal- of beachvolleybaltoernooi.

Culturele activiteiten

L.A.N.X. heeft een dans- en een toneelgezelschap die ieder jaar gezamenlijk een musical organiseren. Daarnaast is er een dispuut dat ieder jaar het Amsterdams Studenten Cabaret Festival organiseert, wat ieder jaar nationale aandacht trekt. Vaak heb je ook binnen je eigen dispuut een culturele commissie die voor jou de evenementenagenda van Amsterdam in de gaten houdt.

Carrièrediners

Twee keer per jaar worden er carrièrediners georganiseerd; een juridisch en een economisch diner. Tijdens deze avonden krijg je bijvoorbeeld een workshop solliciteren of tips over hoe je je CV goed kunt opstellen en kom je met bekende bedrijven in contact. Veel van onze leden regelen op deze manier een leuke stageplek.