Sociëteit L.A.N.X.

In hartje Amsterdam, naast het paleis op de Dam aan de Nieuwezijds Voorburgwal, staat de eigen Sociëteit van L.A.N.X. Deze locatie is niet altijd het thuis geweest voor de leden van L.A.N.X., want de Vereniging is meerdere malen verhuisd sinds 1880. Zo hebben we ook sociëteiten gehad aan onder andere de Herengracht, de Leidsegracht en de Korte Leidsedwarsstraat.

Op 16 augustus 1991 nam de Vereniging haar intrede in het pand op de Nieuwezijds Voorburgwal 167, de huidige locatie. De Sociëteit bestaat uit 3 oude monumentale panden, gebouwd tussen 1630 en 1650. Aan het eind van de 18e eeuw werd het pand verbouwd in de stijl van Lodwijk XVI en kreeg het zijn huidige lijstgevel. Door de jaren heen hebben deze panden veel invloedrijke eigenaren gehad. Eén van die eigenaren heeft zijn panden met diverse elementen van gesloopte Amsterdamse gebouwen gevuld. Hiervan zijn tot op heden nog een indrukwekkend mozaïek te zien en de vier Korinthische zuilen in onze Zuylenzaal.

Borrelzalen

Naast de twee grote zalen (Kuyperzaal en Zuylenzaal), waar borrels en feesten worden gegeven, kent Sociëiteit L.A.N.X. nog vijf kleinere barren die worden gebruikt voor vergaderingen en afstudeerborrels. Tevens zijn er in het pand vier commissiekamers, waar verschillende commissies dagelijks aan het werk zijn. Tevens dienen de verschillende zalen wekelijks als oefenruimte voor de dans- en toneelgezelschappen.