Als kersverse (bijna)-studente Rechten liep ik net als vele anderen de UIT-week in augustus. Hoewel ik op maandag nog helemaal niet zeker wist óf ik ergens lid wilde worden en zo ja waar, heb ik mij op donderdag tóch zonder twijfel ingeschreven bij Veritas. Ik heb er geen seconde spijt van gehad.

Tijdens je eerste weken eet en borrel je met alle andere mannen of vrouwen van je jaar, zodat een jaarclub kunt vormen. Zelf eet ik iedere dinsdag met mijn club, meestal bij iemand thuis of soms in het eetcafé van Veritas. Verder gaan we vaak stappen, maar kan ik mijn clubgenootjes ook altijd bellen om samen te studeren, een film te kijken of ergens wat te gaan drinken.

Daarnaast ben ik tijdens mijn eerste jaar actief geworden in een commissie. Eén keer in de week sta ik de keuken van Veritas om daar samen met onze kok en mijn commissiegenoten te koken voor de mensen die in ons eetcafé komen eten. Naast koken en borrelen gaan we met z'n allen op weekend, organiseren we samen met andere commissies uitstapjes (we zijn vorige zomer bijvoorbeeld naar Disney-land geweest) en spreken we ook regelmatig buiten Veritas af.

Het leuke aan Veritas vind ik dat er voor ieder wat wils is. Van tapcommissie tot culturele commissie, het is er allemaal. Dit zorgt voor een enorme diversiteit van mensen. Gelukkig hebben we ook allemaal wat gemeen, namelijk dat iedereen compleet los gaat op de grote (en de kleine) feesten die door het jaar heen op de agenda staan! Zo vindt onder andere in maart de Hattrick plaats, een driedaags feest waarbij het hele pand gemetamorfoseerd is en mei wordt er gigantisch gala georganiseerd op een mooie locatie.

In het begin was ik nog wel eens bang dat ik de knoop zou komen met een studie, maar daar is nooit sprake van geweest. Lidmaatschap van een studentenvereniging is gelukkig heel goed te combineren met je studie. Je bepaalt namelijk zélf hoe veel tijd je in je vereniging steekt en wordt daarnaast vanuit je omgeving gemotiveerd om je vakken goed af te sluiten. Ook wordt er rekening gehouden met tentamenweken, in die tijd zijn er namelijk geen grote feesten.

Inmiddels ben ik derdejaars en kom ik nog steeds met veel plezier op Veritas. Het is voor mij meer dan feesten en bier drinken, dat is ook wat me aansprak tijdens de UIT en dat vormt ook de reden dat ik me ingeschreven heb. Door mijn commissies, club en borrels heb ik niet alleen ontzettend veel leuke en grappige mensen ontmoet, maar heb ik ook veel geleerd op bijvoorbeeld het gebied van organiseren (zelfontplooiing wordt dat dan zo mooi genoemd). Zoals ik al zei, ik heb er geen seconde spijt van gehad.

Anne Sophie Oosterlee