Het eigen huis

Veritas heeft in haar rijke historie meerdere panden als sociëteit gebruikt. Inmiddels zit de vereniging echter in een monumentaal pand aan de Kromme Nieuwegracht 54, genaamd het Eigen Huis. Aan het glas-in-lood boven de voordeur is te zien dat het huidige pand in 1934 werd betrokken. Bij binnenkomst zie je gelijk een oude gedenksteen die herinnert aan twee Veritijnse helden uit de oorlog en om de hoek zit de monumentale trap waar bij de verbouwing van het pand veel om te doen is geweest.

Nadat rond de eeuwwisseling bleek dat het pand te klein werd voor het aantal leden en bovendien de buren steeds meer last hadden van de studenten die in en uitliepen, is in 2002 het pand verbouwd, waarbij het achterste gedeelte van het pand geluiddicht is gemaakt door middel van een zogenaamde doos in doos-constructie. Veritas heeft twee ingangen, de ene wordt tot 23.00u gebruikt en de andere na dat tijdstip.

Het Voorhuys

Het gedeelte van het pand waar je door de voordeur binnenkomt, heet het Voorhuys. Hier zit een borrelruimte, de Meisjeskamer, die doordeweeks vanaf 16.00u open is. Hier staan, zoals de naam al zegt, alleen meisjes achter de bar, en kan rustig een theetje worden gedronken of na college een biertje met bitterballen worden genuttigd. Ook zit aan deze kant van het pand Eetcafé het Voorhuys, de eettafel waar voor weinig geld elke doordeweekse dag lekker gegeten kan worden dankzij de inzet van onze professionele kok en de Keukencommissie. Ook biedt het Voorhuys plek voor vergaderruimtes waar de verschillende verbanden gebruik van kunnen maken

Het Achterhuis

Als je het pand aan de andere kan binnen gaat, kom je in het Achterhuis. Hier bevinden zich een tweetal kleinere borrelzalen, maar ook het Trefcentrum, onze sociëteitszaal. Hier staan de Trefcommissie en de Tappers achter de bar en kan elke dag vanaf 20.30u geborreld worden. Op het Tref is in principe geen muziek, of anders slechts achtergrondmuziek. Tevens vind je in het Achterhuis de Feestzaal, de zaal waar zoals de naam al zegt, de grote feesten gehouden worden. Hier staat de Feestbarcommissie iedere donderdag achter de bar en kan er gedanst worden op de hitjes die gedraaid worden door onze eigen DJ-commissie: de Knights of the Round Table (kortweg de K.O.R.T.). Zoals gezegd is dit gedeelte van het pand volledig geluiddicht opdat omwonenden zo min mogelijk last hebben van het geluid dat gepaard gaat met het zijn van een studentenvereniging.