Activiteitenaanbod

Naast de vaste kroegavonden op maandag- en woensdagavond en de vrijmibo (lees hier meer over onder het kopje algemeen) heeft Unitas natuurlijk meer te bieden. Unitas kenmerkt zich door een groot aantal actieve leden die er voor zorgen dat door het jaar heen de meest uiteenlopende activiteiten georganiseerd worden. Ook als eerstejaars lid kun je snel actief worden door in één van de vele commissies plaats te nemen en zo jezelf te ontplooien en te ontwikkelen op allerlei gebieden.

Zo is er bijvoorbeeld de activiteitencommissie die ieder jaar een uitgebreide activiteitenkalender op poten zetten. Zo wordt er door deze commissie bijvoorbeeld een familiedag georganiseerd, waarop de ouders, broers en zussen van de leden Unitas kunnen leren kennen. Ook is er ieder jaar een bedrijvendag, ‘Unitas Down to Business’. Deze dag dient er toe om leden van Unitas kennis te laten maken met het bedrijfsleven en met mensen die in dit bedrijfsleven al enige ervaring hebben opgedaan. Zo worden er onder andere sollicitatietrainingen gegeven. Ook op maatschappelijk gebied doet Unitas veel en dit gebeurd onder leiding van de benefietcommissie. Zij organiseren bijvoorbeeld een Cultureel Benefiet Festival. Tijdens dit festival treden er allerlei bands op en zamelen we geld in voor het goede doel. Verslagen van al deze mooie activiteiten vindt je terug in het ‘Forum Unicum’, ons maandblad, en de Almanak, het jaarboek. De redacties van zowel de FU als Almanak bestaan natuurlijk uit onze eigen leden.

Unitas kent ook een aantal Sociëteitscommissies, zoals de kookcommissie. Deze commissie organiseert door het jaar heen meerdere diners waardoor het voor leden mogelijk is samen op de Sociëteit lekker te eten. Daarnaast wordt het pand onderhouden door de beheerscommissie en worden onze biertjes getapt door de Interne Commissie.

Jaarlijkse evenementen

Naast de activiteiten die eerder zijn genoemd kent Unitas een aantal grootste partijen die ieder jaar worden georganiseerd. Zo is er allereerst het gala. Het gala wordt altijd in de maand maart georganiseerd op een speciale locatie. Deze locatie wordt prachtig versierd en ook is er aan ieder gala een thema verbonden. Alle dames komen in hun mooiste jurk en de heren dragen traditiegetrouw een rokkostuum. Nadat iedereen heerlijk heeft gedineerd en is gearriveerd op de galalocatie wordt er gefeest tot in de late uurtjes.

Een ander hoogtepunt in het jaar is de Verenigingsdies, ofwel de verjaardag van Unitas. Dit wordt altijd een week lang gevierd in mei. De week kent altijd een thema en staat bol van de activiteiten en feesten. Er wordt bijvoorbeeld altijd een dagactiviteit georganiseerd. Zo zijn we een keer gaan zeilen, klimmen en golfen. Vorig jaar heeft Unitas haar derde lustrum gevierd (vijftiende verjaardag) en dat betekende extra feest. Zo hebben we onder andere een driedaagse reis gemaakt naar Berlijn en een spectaculair eindfeest gevierd.

Niet alleen de Vereniging zelf, maar ook veel verbanden zoals jaarclubs en disputen vinden het erg leuk om hun verjaardag met de rest van de Vereniging te vieren. Tijdens deze feesten komt iedereen verkleed en wordt de Sociëteit helemaal omgetoverd in het desbetreffende thema. Bovendien is het dan de gewoonte dat er één of meer fusten worden aangeboden, gratis drinken dus! Dit staat meestal garant voor grandioze partijen.