Huisvesting Unitas

Toen Unitas vijf jaar bestond werd het tijd om een eigen pand te betrekken. Zo gezegd zo gedaan en een prachtig grachtenpand aan het Schuitendiep werd onze Sociëteit. Het pand heeft een rijke historie, zo heeft het onder andere dienst gedaan als bierbrouwerij, pakuis en chinees. Sinds Unitas het pand heeft betrokken is het een echte studentensociëteit geworden. Het pand heeft de naam ’t Filiaal gekregen en werd daarmee de thuisbasis voor alle leden van Unitas.

Op de begane grond bevinden zich allereerst de voor- en middenbar. Deze barren worden voor onze vaste kroegavonden op maandag en woensdag gebruikt. De ruimtes kenmerken zich door meerdere schilderingen van belangrijke gebeurtenissen of feesten in het verleden en ook prijken hier de dispuut- en jaarclubschilden op de muren. Verder zijn op de begane grond de keuken en de achterzaal gevestigd. In de achterzaal wordt vaak gedineerd of vergaderd.

Op de eerste verdieping bevindt zich aan de voorkant van het pand een stijlvolle en gezellige bibliotheek met een prachtig uitzicht over de gracht. Ook de bibliotheek heeft een eigen bar, waardoor deze ruimte zeer geschikt is voor de vrijdagmiddagborrel die hier iedere vrijdag wordt gehouden. Verder vinden veel commissies het erg gezellig om in de bibliotheek te vergaderen en dit gebeurt dan ook vaak. Op de eerste verdieping bevindt zich ook de commissiekamer, een kamer met computer waar commissies kunnen werken en vergaderen. Aan de achterkant van het pand bevindt zich nog een prachtig en royaal dakterras. In de zomer is het hier heerlijk vertoeven en geniet menig lid van een lekker witbiertje in de zon!

Tot slot is er nog een tweede verdieping. Op deze verdieping bevinden zich de kantoren van het dagelijks bestuur van de vereniging, de Senaat. Zij zitten hier iedere dag om de Vereniging draaiende te houden.