Unitas Studiosorum Groningana

Op zoek naar een traditionele en studentikoze vereniging met tegelijkertijd een toegankelijke en ongedwongen sfeer? Die vereniging heb je nu gevonden!

Unitas S.G. heeft zich, sinds haar oprichting in 1996, weten te ontwikkelen tot een volwaardige studentenvereniging met een eigen Sociëteit aan het Schuitendiep in Groningen. Dankzij haar 200 betrokken, enthousiaste en actieve leden is Unitas tegenwoordig niet meer weg te denken uit het Groninger studentenleven. Doordat Unitas een kleine vereniging is voelt iedereen zich er snel op zijn of haar gemak. Wanneer je lid wordt leer je Unitas en haar leden snel kennen en zul je merken dat je je al gauw thuis voelt.

Dit komt natuurlijk ook doordat je tijdens de eerste maanden van je lidmaatschap een jaarclub vormt. Dit doe je met de mensen die in hetzelfde jaar lid zijn geworden als jij. Als jaarclub eet je op woensdagavond met elkaar en kan de avond natuurlijk worden afgesloten op de kroeg. Binnen Unitas worden jaarclubs gezien als het belangrijkste verband en al snel groeien jaarclubs dan ook uit tot hechte groepen vrienden of vriendinnen. Verder kent Unitas ook disputen. Een dispuut bestaat uit leden uit meerdere jaren. In het voorjaar gaan de disputen van Unitas altijd op zoek naar nieuwe leden om hun dispuut mee aan te vullen. Binnen een dispuut heb je de kans om ouderejaars leden goed te leren kennen en je verenigingsleven verder uit te breiden. De disputen eten en borrelen met elkaar op maandagavond en ondernemen daarnaast allerlei activiteiten.

De leden van Unitas S.G. vormen samen een diverse groep HBO- en WO studenten met uiteenlopende interesses. Leden met een eenzelfde passie vormen binnen Unitas soms een genootschap. Zo kent Unitas een band die wekelijks repeteert en door het jaar heen meerdere keren optreed en een enthousiast zaalvoetbalteam, dat wekelijks traint en wedstrijden speelt. Het mag dus wel duidelijk zijn dat er binnen Unitas voor ieder wat wils is!

Een week bij Unitas S.G.

Maar hoe ziet de week van een Unitater er nou eigenlijk uit? Op onze eigen Sociëteit (’t Filiaal) is er altijd wel iets te doen. Zo hebben we op maandagavond onze borrelavond en op woensdagavond wordt er altijd partij gemaakt. De jaarclubs komen dan naar de kroeg en er wordt flink gefeest. Tijdens de vrijmibo (vrijdagmiddagborrel) komen de leden naar de kroeg om even uit te blazen na een drukke studieweek en luiden we samen het weekend in. Juist doordat we maar een aantal vaste momenten in de week hebben om samen te komen, blijft er voldoende tijd over voor je studie, een bijbaantje of om te sporten. Binnen Unitas heb je dus volop de mogelijkheid je eigen weg uit te stippelen en je studententijd zo in te vullen zoals jij dat wilt.

Ben je enthousiast geworden van dit verhaal en klaar om je helemaal in het studentenleven te storten, zou je erachter willen komen wat je écht leuk vindt en wil je jezelf ontwikkelen en ontplooien, wil je een grote vriendenkring opbouwen, je horizon verbreden en vooral van jouw studententijd een tijd maken om nooit te vergeten? Wordt dan lid bij Unitas S.G.!