Richard

Nauwelijks een jaar geleden heb ik besloten om Lucht- en Ruimtevaarttechniek te gaan studeren, maar aangezien dat alleen in Delft kan moest ik dus het huis uit, aangezien ik uit Friesland kom. In eerste instantie had ik hier helemaal geen zin in, maar ik ging na mijn examenuitslag op zoek naar een kamer en vond die ook vrij snel. Toen ik vervolgens in de OWee (OntvangstWeek voor eerstejaars studenten aan het begin van het collegejaar -red.) in Delft kwam, kwam ik meteen in aanraking met de DSB. Ik had me in principe voorgenomen (nog) niet lid te worden. Maar doordat ik tijdens OWee veel bij de DSB vertoefde en veel met DSB'ers had gepraat, kreeg ik toch het gevoel dat ik hier thuis hoorde. En nu een jaar later is dat gevoel alleen maar sterker geworden en vind ik het helemaal geweldig om een Delftsche student te zijn.

Vanaf de dag dat ik me bij DSB heb ingeschreven, heb ik geen moment spijt gehad. De DSB is een super mooie vereniging, met vele mogelijkheden. Ik heb ook sinds ik in Delft woon geen moment stil gezeten, ik heb de Elfstedentocht gefietst, heb deelgenomen aan een stepestafette van Nijmegen naar Eindhoven, heb geklommen in de Ardennen en natuurlijk ook veel gefeest. Met mijn college heb ik ook veel activiteiten ondernomen, zoals borrelen op "de maan" en boerengolf in een ijskoud weiland. Maar dat is misschien wel niet eens het mooiste aan de DSB, het mooiste aan de DSB is dat ik er heel veel vrienden heb gemaakt. Als ik bij DSB ben, verveel ik me geen moment, er zijn zoveel mensen die ik ken en waarmee ik ontzettend veel lol kan hebben maar ook serieuze gesprekken kan voeren.

Mijn studententijd is tot nu een geweldige tijd, ook mijn studie gaat hier natuurlijk niet aan voorbij. Ik loop welliswaar niet volledig nominaal maar heb de nodige punten al gehaald. Ik denk wel eens dat als ik nou niet lid was geworden dan had ik me waarschijnlijk dood verveeld, elke avond op mijn kamertje zitten. Nee, ik ben blij dat ik in de OWee de stap heb gezet en lid ben geworden. Nu ben ik twee avonden in de week bij de DSB te vinden en heb het er echt ontzettend naar mijn zin. Nu zou je misschien denken: is er niks negatiefs te vertellen? Maar dat heb ik ook gewoon niet. Ik heb alleen maar leuke dingen meegemaakt bij de DSB. En ook daarbuiten.

Emma

Een jaar geleden moest ik dezelfde keuze maken als jullie. Ik ben bij verschillende verenigingen langsgegaan en zocht een vereniging die goed bij mij past. Ik vond het erg moeilijk, vooral omdat er in zo’n korte tijd zoveel informatie op je afkomt. Uiteindelijk heb ik voor de DSB gekozen. Ik heb deze keuze gemaakt, omdat ik het erg leuk vond dat de leden met me kwamen praten en dat ze geïnteresseerd waren in mij. Dit zorgde voor een persoonlijke en eerlijke sfeer tijdens de OWee.

Ik heb van mijn keuze ook geen enkel moment spijt gehad. De persoonlijke sfeer die er tijdens de OWee was op de DSB, is er ook tijdens normale borrelavonden. Deze borrelavonden zijn vaak heel gezellig en ik kende ook al heel snel een groot deel van de leden. Omdat er bij de DSB veel actieve leden zijn, zijn er naast de gewone borrelavonden veel activiteiten en feesten. In de zomervakantie heb ik me ingeschreven om mee te gaan op zeilweekend. Ikzelf vind het altijd leuk om bij activiteiten aanwezig te zijn en ben ook in de commissie “Strakcie” gegaan. De Strakcie is een eerstejaarscommissie die een aantal keer per jaar een open feest organiseert en een BBQ aan het einde van het jaar. Dit is erg leuk en leerzaam om te doen, omdat je er veel mensen leert kennen en omdat je ziet dat je heel gemakkelijk een geslaagd feestje neer kan zetten.

Het mooie aan de DSB vind ik ook dat we zo’n prachtige en grote sociëteit hebben. Vaak worden voor feesten alleen de zalen op de begane grond gebruikt, maar een paar keer per jaar wordt er een groter feest gegeven en dan zijn alle zalen van het pand in gebruik en worden ze in thema aangekleed. Kom dus zeker een keer langs in de OWee!