Onderverenigingen

Naast colleges kent de DSB ook onderverenigingen, waarvan sommigen zelfs uniek in Delft. Op cultureel en sportief gebied kun je je helemaal uitleven. Sommige onderverenigingen zijn wekelijks actief, anderen organiseren een paar keer per jaar een mooie activiteit.

Sport, spel en muziek

Sporten
Achilles is de sportondervereniging van de DSB. Zo wordt er meegedaan aan een voetbalcompetitie en is er een groep die regelmatig getennist. Daarnaast zijn Delft en fietsen onlosmakelijk aan elkaar verbonden, dus doet ondervereniging ‘De Bakfiets’ één keer per jaar maar aan de fietselfstedentocht. Hiervoor wordt regelmatig getraind. De DSB doet ook met nog een aantal Delftse teams mee aan de Batavierenrace. Dit is de grootste studentenestafetteloop ter wereld, die op de campus van Universiteit Twente eindigt met een megafeest. Atlethiekondervereniging Puf regelt dat we met een enthousiast hardloopteam richting het oosten van het land gaan.

Muziek
Op muziekgebied is er bij ons ook veel te beleven. Allereerst hebben we DJ department Sonique. De huis-DJ's verstaan hun kunst en laten niet alleen op alle grote feesten van DSB zelf, maar ook daarbuiten veel van zichzelf horen. Tegelijkertijd zijn zij ook de leermeesters voor aanstormende talenten en geïnteresseerden. Dankzij de intensieve begeleiding en mogelijkheid om op mooie apparatuur te draaien, komen er elk jaar nieuwe DJ's bij. Wil je zelf ook leren om achter de draaitafel een mooie avond te verzorgen, dan kun je bij DJ department Sonique helemaal los gaan.

Zeilen
De DSB heeft maarliefst twee boten, waarmee leden de Kagerplassen onveilig kunnen maken, wanneer ze daar zin in hebben. Daarnaast organiseert zeilondervereniging ‘Peer de Schuymer’ ieder jaar een erg succesvol zeilweekend ergens in Nederland. Zo zijn we vorig jaar met ruim 50 leden naar het Friese Heeg geweest.

Klimmen
Ga jij helemaal voor het avontuur en sportieve uitdagingen? Dan is de klimondervereniging Sucellos zeker iets voor jou. Enthousiaste klimmers gaan elke week ergens in de omgeving van Delft klimmen. Ook wordt er ieder jaar het befaamde "Ardennenoffensief" in de Belgische Ardennen gehouden. Een lang weekend bergbeklimmen, abseilen, kajakken, en vooral heel veel gezelligheid!

Schieten
Wil je je schietkunsten verbeteren? Dan kun je lid worden bij 't Rooije Rooske. In de zomermaanden schiet 't Rooije Roosken er lustig op los in de achtertuin. Ook kan er in de wintermaanden geschoten worden in de kelderbar.

Spel
De sporten waarbij je niet bij voorbaat gaat zweten verzorgt spelondervereniging Beyaart. Denk hierbij aan darten, poolen, biljarten en bordspellen. Daarnaast organiseert zij ook bloedstollende, maar uitermate gezellige pokertoernooien en zijn LAN party's van meer dan 20 man geen enkel probleem.