De Delftsche Studenten Bond

Wil jij komend jaar snel vrienden maken? Wil jij de mooiste feesten meemaken? Wil jij naast je studie sporten of muziek maken? Oftewel de tijd van je leven hebben? De Delftsche Studenten Bond is dan de beste keuze voor jou. Elke week is gevuld met drukbezochte borrels, feesten en activiteiten. Altijd is er wat te beleven!

Vrienden voor het leven
De Delftsche Studenten Bond is de op één na oudste studentenvereniging van Delft en heeft op dit moment zo'n 250 enthousiaste leden. Doordat je als eerstejaars direct wordt opgenomen in een verticaal verband met ouderejaars sta je direct midden in de vereniging. Dit maakt de Delftsche Studenten Bond uniek in Delft! De vereniging kenmerkt zich door de hechte en persoonlijke sfeer. Dat blijkt wel uit dat iedereen elkaar bij naam kent. Hierdoor leer je snel veel nieuwe mensen kennen, waarvan enkele vrienden voor het leven!

Mooie feesten

We hebben ons eigen monumentale grachtenpand in het centrum van Delft waarin wij de mooiste feesten neerzetten. Met behulp van onze professionele geluidsapparatuur maken bands en DJ's elk feest tot een groot succes en door onze geluidsdichte voorzaal kunnen we doorgaan tot in de vroege uurtjes. Natuurlijk gaat een goed feest niet zonder goede aankleding, onze prachtige sociëteit leent zich hier uitstekend voor. Een gigantische boot of een 18 meter hoge waterval in het trapgat, een racebaan voor scooters in de achterzaal en een schuimlaag van twee meter hoog door het gehele pand. Niets is te gek.

Studie
De belangrijkste reden voor je komst naar Delft is uiteraard je studie. Daarom wordt er bij de Delftsche Studenten Bond veel aandacht besteed aan studievoortgang met behulp van mentoren. In tegenstelling tot andere verenigingen bestaat onze vereniging uit zogenaamde colleges. Dit zijn vriendengroepen van verschillende jaargangen die ieder jaar eerstejaars opnemen. Dit zorgt er voor dat er altijd wel een ouderejaars van dezelfde studie voor je klaar staat om advies te geven.

Onderverenigingen
Natuurlijk is er meer. De Delftsche Studenten Bond biedt je de mogelijkheid je eigen sport en hobby te beoefenen. Houd je van voetbal dan kun je meespelen in één van onze teams. Ben je muzikaal ingesteld, speel dan mee in een van onze eigen bands en treed op in heel Nederland. Verder organiseert onze klimondervereniging jaarlijks een survivalweekend in de Ardennen en onze zeilondervereniging jaarlijks een aantal zeilweekenden. Daarnaast kun je ook tennissen, debatteren, poolen, acteren, schieten, wielrennen of hardlopen. Bierliefhebber? Bij ons kun je zelfs je eigen bier brouwen. Er is dus voor iedereen wat te doen.