Sociëteit Tyche

Sinds 1953 zijn wij trotse eigenaar van een prachtig monumentaal pand aan de Oude Delft 123. Onze sociëteit wordt Tyche genoemd, naar de Griekse godin van het lot. Dit lot is ons al jaren goed gezind, want met de vele ruimtes en mogelijkheden kunnen we de gekste activiteiten en grootste feesten organiseren.

Denk aan een grote achterzaal waar je een beachparty creëert door er simpelweg een paar kuub zand in te storten. Of een geluidsdichte voorzaal, waar je zonder geklaag van de buren zoveel herrie kunt maken als je wilt tot in de vroege uurtjes, een gezellig feest houden of met je band oefenen. Hier hebben al vele bekende en minder bekende artiesten zoals Hans Teeuwen, DJ Jose, DJ Dennis van der Geest, DJ Marco V en Guido Weijers voor fantastische feesten gezorgd die vaak tot in de ochtendgloren duurden. Tijdens de viering van ons 22ste Lustrum heeft er een zelfs een schuimparty plaatsgevonden die de achterzaal van een 2 meter dikke laag schuim voorzag.

Als je gewoon een keer een avondje wilt relaxen, kan dat in de kelderbar, een sfeervolle ruimte waar ook gepoold of gekaart kan worden, onder het genot van een heerlijk speciaalbiertje.

Je kunt altijd nog het trapgat (met meterslange tijdlijn) een 15 meter hoge waterval maken om nog meer sfeer te creëren. Verder zijn er nog ruimtes voor commissie- en bestuurswerk en een mooie grote tuin op het zuiden waar 's zomers onder andere gebarbecued kan worden.

Tenslotte ligt op de eerste verdieping de sfeervolste eettafel van Delft. Dagelijks komen hier zo'n 80 mensen eten, vaak ook niet-leden, die willen genieten van een heerlijke maaltijd. Het is lekker, goedkoop en het scheelt afwassen. Vlak voor de OWee vorig jaar heeft de DSB zelfs de eerste prijs voor hygiëne gekregen van de Keuringsdienst van Waren, die alle eettafels bezocht heeft. Van maandag t/m donderdag kun je bij ons al vanaf € 3,50 een complete maaltijd krijgen.

Huizen

Heb jij ook al onthutsende verhalen gehoord over instemmingen die maar niet lukken en andere moeilijkheden bij het vinden van een kamer? Hoe lijkt het je om direct aan het begin van je studiejaar in een gezellig studentenhuis te wonen? Als DSB lid ontloop je meestal die vervelende instemmingen waarbij je met vijftig mensen voor een kamer komt. De binnenstad van Delft en omstreken kent vele Bondshuizen. Vrouwen, mannen of gemengde huizen. Alles komt voor en elk huis heeft haar eigen sfeer.