SV Circumflex heeft een turbulente huisvestingsgeschiedenis. Voor zij in 2008 eindelijk het huidige pand betrok heeft zij in de voorgaande 36 jaar een ware zwerftocht door Maastricht gemaakt en is zij maar liefst acht maal verhuisd. Zij is in die tijd gehuisvest geweest in verschillende panden, welke steeds als gevolg van een groeiend ledenaantal of het tijdelijke karakter van de huisvesting verlaten werden. Maar na vele omzwervingen heeft SV Circumflex zich dan eindelijk definitief gevestigd op steenworp afstand van het Vrijthof.

Het pand aan de Capucijnenstraat 120 is gebouwd als onderdeel van het Ursulinenklooster en was gedurende een groot deel van de 20e eeuw in gebruik als kloosterschool. Het is in 1888 gebouwd in opdracht van Maire Francoise Ulens, Moeder overste van de Zusters Ursulinen. De Orde van de Zusters Ursulinen ontstond in Italie in de eerste helft van de 16de eeuw en legde zich met name toe op het godsdienstige onderricht van de vrouwelijke jeugd. Op het pand naast onze toekomstige Societeit, Capucijnenstraat 118, is bij de ingang een tweetal reliefs te vinden, vervaardigd door Charles Vos (1888-1954), van twee zusters Ursulinen met de dochters van Charles Vos.

Het, volgens het Christelijk gebruik in neoromaanse stijl gebouwde, schoolgebouw aan de Capucijnenstraat 120 werd na haar bouw in 1888, in 1902 verbouwd, waarbij enkele nieuwe klaslokalen werden gerealiseerd. Later kwam het pand in gebruik van Schoevers Opleidingen.
Om de voormalige kloosterschool klaar te maken als studentensociëteit is het een en ander aan drastische verbouwingen en renovaties nodig geweest. De muren van de klaslokalen werden door gebroken om zo twee gigantische sociëteitszalen te realiseren. De gewelvenkelder en wijnkelder zijn gerestaureerd en zijn omgetoverd tot sfeervolle authentieke receptieruimte. Op zolder is een bibliotheekruimte gebouwd en op de begane grond zijn de faciliteiten voor een professionele keuken aangelegd. Daarnaast zijn er natuurlijk een flink aantal commissiekamers, klushokken en niet te vergeten bestuurskamers.