Studentenvereniging Circumflex

Studentenvereniging Circumflex is al meer dan 40 jaar een vertrouwd gezicht binnen Maastricht. Sinds haar oprichting in 1971 is zij met haar 600 leden uitgegroeid tot de grootste traditionele vereniging van de jonge, gerenommeerde studentenstad. SV Circumflex heeft haar Sociëteit gevestigd in een monumentale kloosterschool op steenworp afstand van het Vrijthof aan de Capucijnenstraat 120.

Afgelopen jaar, in mei 2011 hebben wij ons 8e lustrum gevierd met 12 dagen achtereen aan activiteiten, 5 open feesten en als afsluiter een spectaculair gala-weekend in Hamburg. Een verenigingslustrum was nog nooit zo groots was neergezet binnen Maastricht, waarmee SV Circumflex zich wederom bewees als oudste, grootste en meest ondernemende traditionele Vereniging van Maastricht.

Lid worden bij Circumflex: jezelf ontplooien!

Lidmaatschap van de Vereniging is slechts te verkrijgen door deelname aan de introductie. Tijdens deze periode leert de eerstejaars student snel de Vereniging, haar tradities en haar leden kennen. Mede hierdoor wordt Circumflex gekenmerkt door een zeer hoog percentage actieve leden. Op tal van manieren kunnen de leden zich bij de vereniging ontplooien. Op informeel vlak bestaat het verenigingsleven uit een jaarclub- en disputenstructuur, waarbij eenieder zitting neemt in een jaarclub en ongeveer de helft aansluiting zoekt bij een dispuut. Op formeel vlak bestaat de Vereniging uit 22 commissies en een dagelijks Bestuur. Leden kunnen een actieve bijdrage leveren aan het verenigingsleven door plaats te nemen in diverse commissies, die ieder hun eigen verantwoordelijkheid dragen voor een deel van de sociale agenda van SV Circumflex. Voorbeelden van activiteiten die commissies neerzetten zijn de viering van de Dies Natalis, de activiteiten tijdens de INKOM, open feesten door het jaar heen, de Cantus en hét 3-daagse feest InMosae ter viering van de Sociëteitsdies . Leden van SV Circumflex zijn over het algemeen zeer actief binnen én buiten de Vereniging naast hun studie

Elke maandagavond borrelen de jaarclubs op de Sociëteit, de woensdagavond is bestemd voor de disputen. Naast deze traditionele avonden is de kroeg ook geopend op zondagen en donderdagen, waar vooral op donderdag veel activiteiten worden neergezet als speciaalbieravonden, quiz-nights en Unplugged (band) avonden.