Activiteitenoverzicht

Naast de sociale verbanden die SSR-W rijk is, kun je je ook op organisatorisch vlak helemaal uitleven in de vele commissies die SSR-W rijk is. Op deze manier krijg je de kans ervaring op te doen met het organiseren van activiteiten, waar je in je verdere loopbaan veel aan hebt.

Of het nu gaat om het organiseren van grote feesten voor heel studerend Wageningen, ervaring opdoen achter de bar, als DJ draaien op grote feesten, koken voor 80 mensen, het verzorgen van licht en geluid bij optredens of vergaderen… op SSR-W kan het allemaal. Wil je een verenigingshuis oprichten? Onze huizencommissie helpt je graag. In de redactie van het verenigingsblad, de huisbands en toneelcommissie kun je jouw creativiteit kwijt. Voor de sportieve student hebben we zelfs een eigen voetbalteam en atletiekgenootschap. Tot slot wordt de vereniging geleid door het bestuur. Zeven enthousiaste leden zetten een jaar lang hun studie stop om de vereniging draaiende te houden. Op SSR-W is er voor ieder wat wils!

Een week bij SSR-W

Overdag zijn alle leden welkom om te lunchen, koffie te drinken met het bestuur, te studeren of commissiewerk te verrichten. In onze sociëteit is een grote keuken aanwezig. Het is mogelijk om vier avonden per week met je jaarclub, dispuut, commissie of andere groepering op de mensa te eten. 's Avonds worden er bij SSR-W tal van activiteiten georganiseerd. Al deze activiteiten volgen een redelijk vast patroon.

Op maandagavond is onze bruine kroeg 'KwasiR' geopend. Een speciale barcommissie, het Syndicaat, zorgt elke week voor een memorabele avond met Hollandse muziek, kroegspellen en maffe kleding.

Dinsdagavond is de vaste jaarclubavond. Jaarclubs eten op de sociëteit of bij iemand thuis om daarna in de kroegzaal van SSR-W verder te borrelen. Elke week wordt er een activiteit georganiseerd waarin je kan laten zien dat jouw jaarclub de leukste is. Deze activiteiten variëren van themafeestjes tot een biercantus of paintballgevecht in de tuin.

De woensdagavond is de avond voor disputen. SSR-W heeft zeven disputen die elk afzonderlijk van elkaar iedere woensdag borrelen. Eens in de zoveel tijd organiseert een dispuut een grote activiteit voor alle andere disputen.

Donderdagavond is de algemene ledenavond. De ene avond zit de bar vol met leden die lekker speciaalbier drinken, de andere avond zorgt de DJ-commissie voor een goed dansfeestje op de grote dansvloer van de kroegzaal. De organisatie van deze avonden is in handen van de activiteitencommissie. Zeven keer per jaar organiseren zij een groot open feest dat toegankelijk is voor alle studenten van Wageningen en andere studentensteden. De perfecte gelegenheid om je studievrienden te laten zien waar jij lid bent.

Op vrijdagavond, zaterdag en zondag is de sociëteit in principe gesloten. Als er leden zijn die de sociëteit toch open willen houden, kan dat altijd. Dit gebeurt regelmatig voor bijvoorbeeld dispuutvergaderingen of om bier te brouwen.