SSR-W

Studentenvereniging SSR-W is een van de grootste gezelligheidsverenigingen van Wageningen en is dé plek om van jouw studententijd de beste tijd van je leven te maken. SSR-W houdt tradities in ere en heeft bovendien contact met zusterverenigingen in heel Nederland. Een belangrijke karaktereigenschap van SSR-W is gelijkwaardigheid: vanaf het moment dat je lid wordt, heb je dezelfde rechten als alle andere leden. Dit zorgt ervoor dat eerstejaars zich snel thuis voelen op SSR-W.

De belangrijkste structuren binnen de vereniging zijn de disputen en jaarclubs. Door middel hiervan leer je in korte tijd veel mensen kennen, zowel jaargenoten als ouderejaars. Naast deze sociale verbanden, kun je je ook op organisatorisch vlak helemaal uitleven. Er zijn mogelijkheden te over om je op sportieve, culturele, leerzame of sociale manier te ontwikkelen en bij te dragen aan knallende activiteiten. Hierbij kun je denken aan onze DJ-commissie, maar ook aan een eerstejaars ouderdagcommissie of de kookcommissie. Op deze manier krijg je de kans ervaringen op te doen, waar je in je verdere loopbaan veel aan hebt.

Enthousiast geworden over SSR-W? Tijdens de algemene introductiedagen (AID) maak je kennis met heel Wageningen en dus ook met SSR-W. Als je nog geen kamer hebt tijdens de AID vind je in een van onze verenigingshuizen de ideale logeerplek. Misschien krijg je later in één van deze huizen zelfs een kamer aangeboden. In de week na de AID kan je de Verenigings Introductie Tijd (VIT) lopen om lid te worden bij SSR-W. Het maakt niet uit of je Universiteits- of HBO-student, eerstejaars of ouderejaars bent. Het doel van deze introductietijd is nieuwe leden snel kennis te laten maken met de vereniging, andere eerstejaars en ouderejaars.

Wil jij dus alles uit je studententijd halen met bruisende feesten en vriendschappen voor het leven? Word dan lid bij SSR-W!

Jaarclubs en disputen

Jaarclubs en disputen zijn erg belangrijk binnen SSR-W. Door middel hiervan leer je in korte tijd veel mensen kennen, zowel je jaargenoten als ouderejaars.

In je eerste jaar vorm je een jaarclub met een aantal van je jaargenoten. Of je een gemengde-, mannen- of vrouwenjaarclub vormt, is geheel aan jezelf. Zeker in het begin van je studententijd is je jaarclub een waardevolle vriendengroep, waarmee je alle facetten van een studententijd ontdekt. Dinsdagavond is de vaste jaarclubavond op de kroeg en vaak eten jaarclubs dan gezamenlijk op de sociëteit of bij iemand thuis om daarna in de kroegzaal van SSR-W verder te borrelen. Elke dinsdag wordt er een feest of activiteit georganiseerd, waarin je kunt laten zien dat jouw jaarclub de leukste is. Daarnaast gaan veel jaarclubs één of meerdere keren per jaar een weekendje weg of op vakantie in de zomer.

Disputen zijn vriendengroepen met leden uit verschillende jaren. Er zijn 7 disputen: 1 damesdispuut, 1 herendispuut en 5 gemengde disputen, allemaal met een eigen identiteit. De leden van disputen hebben overeenkomstige eigenschappen die bij het karakter van het dispuut passen. Elk jaar vragen disputen nieuwe leden die dezelfde eigenschappen hebben als de leden van het dispuut. Op die manier is en blijft het een hechte groep die elke woensdag samenkomt om te borrelen, discussiëren of activiteiten te ondernemen. In een dispuut bouw je vriendschappen op die je tot lang na je studententijd behoudt.