Ad Finance & Control

Let op: de studie Finance & Control is een associate degree. Je studeert en werkt tijdens deze tweejarige hbo-studie. Het eerste jaar volg je colleges in Dordrecht en het laatste jaar in Rotterdam.

Ben jij goed met cijfers, heb je een analytisch vermogen en ben je geïnteresseerd in bedrijfseconomie? Bekijk dan studie Finance & Control.

Het eerste jaar

In je eerste jaar maak je kennis met je vakgebied in vier blokken van tien weken. Ieder blok heeft een eigen thema. Bijvoorbeeld bedrijfseconomie (hoe kunnen bedrijven meer winst maken?), bedrijfsadministratie, procesmanagement, automatisering en communicatie. Je krijgt over deze onderwerpen colleges, workshops en projecten waaraan je met een groepje werkt.

Het tweede jaar

In je tweede jaar krijg je complexere vraagstukken op te lossen. Naast het volgen van lessen, loop je een half jaar stage. Dit doe je bijvoorbeeld bij een overheidsinstelling, op een financiële afdeling of bij een onderneming in het midden- en kleinbedrijf. Tijdens deze stage krijg je een opdracht en dat wordt de basis van jouw afstudeerproduct. In de laatste tien weken van je studie werk je aan deze opdracht. Aan de hand van jouw onderzoek en kennis adviseer je bijvoorbeeld een bedrijf over een bedrijfseconomisch vraagstuk. 

Toelatingseisen

Je wordt met elk profiel en met een mbo-4-diploma toegelaten. Beschik je mogelijk nog niet over de juiste kennis? Dan kun je ook een voorbereidingscursus volgen. Bijvoorbeeld Bedrijfseconomie of Management & Organisatie.